Noile cabinete medicale din incinta Liceului Tehnologic Peștișani, la dispoziția școlarilor și preșcolarilor din câteva comune

1795

Preșcolarii din 14 de grădinițe, elevii din 11 școli primare și gimnaziale, dar și două licee și dintr-o școală profesională, însumând aproximativ 1400 de beneficiari, au de luni asistență medicală gratuită la standarde europene. Totul, urmare a inaugurării în incinta liceului din Peștișani, a două cabinete medicale școlare, unul fiind stomatologic. La dispoziția elevilor, urmare a investiției derulate prin Direcția de Sănătate Publică Gorj și Primăria Peștișani, se află un medic de medicină generală, un medic stomatolog și doi asistenți.

,,Asistența medicală stomatologică pentru elevii cu vârsta de până la 18 ani este aici gratuită, lucru deosebit de important pentru beneficiari, deoarece medicii stomatologi care au contract cu Casa de Asigurări sunt reduși ca număr în județ. Primăria Peștișani și Ministerul Sănătății ne asigură toate cele necesare desfășurării unui act medical de calitate, fiindu-ne asigurate, de asemenea, medicamentele și materialele sanitare necesare”, a declarat dr. Mioara Ionică, după inaugurarea investiției de la Peștișani. Primarul localității, Cosmin Pigui, le-a mulțumit celor care au sprijinit această investiție importantă pentru elevi, și îndeosebi reprezentantei DSP Gorj, director adj. Carmen Ivanov. Prefectul de Gorj, Cristi Rujan, și inspectorul școlar general Marcela Mrejeru au participat la inaugurarea cabinetelor medicale din Peștișani, ambii lăudând autoritățile locale pentru investițiile finalizate pentru comunitate. Mrejeru a subliniat că se simte legată de unitatea de învățământ din Peștișani deoarece acolo s-a titularizat cu mai mulți ani în urmă. ,,În Peștișani, și în acest liceu tehnologic care poartă numele ilustrului sculptor Brâncuși sunt în desfășurare o serie de proiecte atât pe linia pedagogică-educațională, cât și a infrastructurii școlare. Este lăudabil faptul că se revine la o structură medicală în cadrul școlilor, în general, și al liceelor în special, pentru că cei doi piloni ai unei societăți sunt sănătatea și educația, completate de cultură. Dacă de sănătatea fizică a elevilor se ocupă cadrele medicale, de cea emoțională se ocupă cadrele didactice, iar cele două merg mână în mână”, a declarat la inaugurarea cabinetelor școlare nou prefect, Cristi Rujan.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here