Noii miniștri ai Cabinetului Ponta au depus jurământul de învestitură

656

Noii miniștri ai Cabinetului Ponta au depus jurământul de învestitură, miercuri, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Traian Băsescu.

Au fost numiți în funcție: Grațiela Gavrilescu — ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mihai Tudose — ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Andrei Gerea — ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Sorin Grindeanu — ministrul pentru Societatea Informațională, Sorin Cîmpeanu — ministrul Educației și Cercetării Științifice, Ioan Vulpescu — ministrul Culturii, Angel Tîlvăr — ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de peste hotare și Liviu Pop — ministrul delegat pentru Dialog Social.

Au depus jurământul și trei demnitari din fostul Cabinet care și-au schimbat portofoliile. Este vorba de Liviu Dragnea și Daniel Constantin, care își pierd poziția de vicepremier, dar păstrează ministerele pe care le-au condus anterior (Dezvoltare și, respectiv, Agricultură). Al treilea este Darius Vâlcov — care va conduce Ministerul Finanțelor, după ce până în prezent a fost ministru delegat pentru Buget, domeniu unit cu Ministerul Finanțelor.

Președintele Traian Băsescu a semnat marți decretul privind revocarea din funcție și numirea unor membri ai Guvernului, iar ulterior documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Guvernul propus de premierul Victor Ponta a fost validat luni de plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului cu 377 voturi pentru și 134 de voturi împotrivă.

Noua componență a Guvernului este următoarea:
* Gabriel Oprea (vicepremier, Interne)
* Liviu Dragnea (Dezvoltare Regională)
* Daniel Constantin (Agricultură)
* Rovana Plumb (Muncă)
* Nicolae Bănicioiu (Sănătate)
* Mihai Tudose (Economie)
* Darius Vâlcov (Finanțe)
* Robert Cazanciuc (Justiție)
* Eugen Teodorovici (Fonduri Europene)
* Ioan Rus (Transporturi)
* Ioan Vulpescu (Cultură)
* Bogdan Aurescu (Externe)
* Mircea Dușa (Apărare)
* Gabriela Szabo (Sport și Tineret)
* Sorin Grindeanu (Comunicații)
* Angel Tîlvăr (Diaspora)
* Eugen Nicolicea (Relația cu Parlamentul)
* Sorin Cîmpeanu (Educație)
* Andrei Gerea (Energie și IMM)
* Grațiela Gavrilescu (Mediu)
* Liviu Pop (ministru delegat pentru Dialog Social).
Dupa AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here