Noi verificări printre angajatorii gorjeni

235

Pe parcursul săptămânii anterioare, inspectorii Serviciului Control Relaţii de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au efectuat 11 controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. În urma acestor verificări, a fost depistat un angajator care presta activitate cu o persoana fără forme legale de angajare. În consecinţă, inspectorii de muncă au aplicat o sancţiune pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare în cuantum de 10.000 lei. Angajatorul depistat cu munca la negru desfăşura activitate de taximetrie în municipiul Târgu-Jiu.
“Au fost aplicate în total 6 sancţiuni contravenţionale la 6 angajatori, în valoare de 18.000 lei, amenzile fiind aplicate pentru: neîncheierea, în formă scrisă, a contractului individual de muncă, anterior începerii activităţii; nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repaosului săptămânal şi a sporurilor aferente”, se arată în informarea transmisă de conducerea ITM Gorj.
Şi reprezentanţii Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat un număr de 31 controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în care au fost depistate mai multe neconformităţi pentru care au fost aplicate 17 sancţiuni în valoare de 12.000 lei. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului, lipsa instrucţiunilor proprii de la locurile de muncă, neevaluarea tuturor riscurilor existente, nesemnalizarea echipamentelor electrice, nepurtarea de către lucrători a echipamentului individual de protecţie (EIP).
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here