Noi termene, în procesele foştilor angajaţi ai Spitalului Sadu

298

pagina 5 sindicatCurtea de Apel Craiova a dat noi termene în procesele foştilor angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu. Unele dintre dosare se află deja la al doilea termen dat de instanţa doljeană. Un singur proces a fost finalizat, persoana în cauză câştigând definitiv şi irevocabil. Preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj, cel care a introdus acţiunile în instanţă, îşi doreşte ca toate procesele să fie câştigate de către oamenii săi.

Sindicatul „Sănătatea” Gorj a introdus, la sfârşitul lunii mai 2011, la Tribunalul Gorj, acţiuni pentru recuperarea drepturilor celor 21 de salariaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu (Sadu), care au intrat în şomaj odată cu închiderea unităţii spitaliceşti. Sindicaliştii au de recuperat aproximativ 8 miliarde de lei vechi, reprezentând diferenţa de bani corespunzătoare sumelor compensatorii ce le reveneau angajaţilor după încetarea activităţii la Spitalul Bumbeşti-Jiu. Până în prezent, o singură persoană a câştigat definitiv şi irevocabil procesul intentat împotriva Consiliului Local Bumbeşti-Jiu şi a unităţii sanitare menţionate. “Carmen Ţundrea, care lucra la Personal, a câştigat irevocabil; este primul recurs câştigat la Curtea de Apel Craiova, din cele 21 de dosare pe care le au foştii angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu. Procesul său a fost soluţionat ca irevocabil, menţinându-se sentinţa Tribunalului Gorj, prin care Consiliul Local şi Spitalul Bumbeşti-Jiu erau obligate să plătească 22 de salarii nete”, confirmă Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.

Noi termene, date de Curtea de Apel Craiova

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Craiova a dat noi termene în procesele foştilor angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu. “S-au dat noi termene. Unele dosare sunt deja la al doilea termen dat de Curtea de Apel Craiova”, declară preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj. Deşi rămâne încrezător în şansa sindicaliştilor săi, Ion Măruţă consideră că, acum, Curtea de Apel Craiova a început „loteria” cu procesele foştilor angajaţi ai spitalului din Sadu. “Curtea de Apel Craiova începe „loteria” cu procesele foştilor salariaţi ai Spitalului Bumbeşti-Jiu. Un proces a fost câştigat definitiv şi irevocabil, altul a fost casat şi trimis la rejudecare, restul au termene, unele dintre ele fiind la al doilea termen. E ca la „loterie”, altfel nu se explică situaţia de faţă”, declară Măruţă. Spitalul Bumbeşti-Jiu a fost închis la 1 aprilie 2011, ca urmare a propunerii Ministerului Sănătăţii de a-l transforma în cămin de bătrâni. După închiderea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, personalul medical a fost redistribuit la unităţile spitaliceşti din judeţ, iar restul angajaţilor au fost disponibilizaţi. Actualii şomeri de la spitalul Sadu, membri ai Sindicatului “Sănătatea” Gorj îşi cer, în instanţă, drepturile băneşti ce li se cuvin şi sunt hotărâţi să nu renunţe până când nu câştigă aceste procese.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here