Noi sentinţe într-un nou dosar cu ţepele de la BCR Novaci

360

Un nou verdict a fost pronunţat de Justiţie într-unul din cele câteva dosare penale aflate pe rol la diferite instanţe din ţară în mega-ancheta fraudelor bancare de la BCR Novaci, magistraţii Curţii de Apel Alba stabilind acum ca sentinţe cu executare dispuse în prima fază a procesului de Tribunalul Sibiu să fie transformate în unele cu termene de încercare.

Fostul director al sucursalei respective, Sorin Popescu, a fost condamnat acum pentru abuz în serviciu contra persoanelor la 3 ani de detenţie, dar nu va sta după gratii pentru că sentinţa dispune suspendarea executării pedepsei pentru un termen de cinci ani. Şi omul de afaceri Florentin Ştefănoiu are parte de un verdict similar, el fiind considerat de către judecători complice al lui Popescu în acest dosar.
Ştefănoiu a fost condamnat la doi ani de închisoare pe care însă nu-i va executa întrucât are la dispoziţie patru ani ca să arate că nu mai calcă strâmb. O sentinţă identică a primit şi omul de afaceri Ion Marin, patron al grupului de firme Rarora din judeţul Vâlcea, firme care în urmă cu peste un deceniu s-au împrumutat peste 1000 de miliarde de lei vechi la BCR Novaci. Anchetatorii au stabilit în diferite dosare că banii nu au fost daţi legal şi, de aceea, în unele dosare Sorin Popescu şi Ion Marin au primit diferite pedepse privative de libertate, cu sau fără executare, deocamdată neexistând o sentinţă definitivă în baza căreia aceştia să fie încarceraţi. Verdictul de acum nu este definitiv, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmând să dea o sentinţă de acest gen, în cazul în care inculpaţii sau DNA o vor ataca pe cea a Curţii de Apel Alba.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here