Noi semafoare la buton în municipiul Târgu-Jiu

342

Autorităţile municipale au anunţat faptul în aceste zile au fost puse în funcţiune la nivelul Târgu-Jiului două noi semafoare cu comandă la buton. Este vorba de un semafor în zona Gârdu şi unul în Garofiţei.

Lucrările de punere în funcţiune a celor două investiţii au fost întârziate de obţinerea unor avize. “Au fost ceva probleme cu obţinerea autorizaţiei. Am încercat să obţinem autorizaţii pentru cele două, dar am întâmpinat probleme pentru cel de pe strada Unirii, din zona Gârdu. A fost necesar inclusiv acordul de la Ministerul Culturii pentru că face parte din zona protejată. Am depăşit problemele şi sunt funcţionale”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărire Comunitară din cadrul municipiului Târgu-Jiu. Şi primarul Marcel Romanescu a precizat faptul că se ia în calcul montarea unui semafor la buton şi la Piaţa Mare, în zona Super 2000. “Noile echipamente vor avea rolul de a fluidiza circulaţia pe străzile respective. „Sunt echipamente solicitate de persoanele în vârstă. Elevii le pot folosi, de asemenea. Am pus în funcţiune încă două şi cred că vom mai pune unul şi la Piaţa Centrală. La rectificarea listei bugetare o să fie prinsă şi instalarea semaforului de la Piaţa Centrală“, a adăugat edilul municipiului Târgu-Jiu.

Se amenajează şi trei sensuri giratorii
Municipalitatea anunţă şi faptul că pentru decongestionarea traficului din anumite zone, vor fi amenajate în perioada următoare trei noi sensuri giratorii. Cel care va fi finalizat primul, adică luna viitoare, înainte de începerea manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului, este cel de la intersecţia cu Sala Sporturilor. “Proiectul a fost finalizat, dar a fost trimis la o firmă specializată din Bucureşti pentru a stabili cu exactitate unde se vor muta stâlpii pentru troleibuze, unde trebuie să fie reţeaua catenară astfel încât să nu existe probleme în zona respectivă. Săptămâna viitoare trebuie să ajungă la primărie şi sperăm că autorizaţiile să fie obţinute în timp util, pentru ca lucrările să înceapă cât mai repede“, a precizat şeful Serviciului de Gospodărire Comunitară. Alte două sensuri giratorii urmează a fi amenajate în zona Autogării din Târgu -Jiu şi la intersecţia străzii 9 Mai cu Bulevardul Nicolae Titulescu. Totodată, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu anunţă că se lucrează la alte proiecte de decongestionare a traficului din municipiu. “Este vorba despre străzile: Bradului, 30 Decembrie, Siretului şi zona Pieţei Mici. Pe toate aceste artere ar trebui introduse sensuri unice. Pe o parte dintre ele se circulă şi în prezent pe sens unic, dar este posibil să se schimbe direcţia, astfel încât să se creeze un circuit. În momentul de faţă, strada 8 Mai şi 23 August duc către zona de sud a oraşului. Trebuie rezolvată această problemă. Pe strada Bradului, de când s-a mutat Direcţia pentru Protecţia Copilului există o mare problemă de circulaţie pe strada respectivă, pentru că sunt foarte mulţi cetăţeni care merg la această instituţie şi îşi parchează maşina şi pe stânga şi pe dreapta, astfel încât nu se mai poate circula în dublu sens. Nu este singura zonă unde se înregistrează această problemă”, a mai spus Ionuţ Jilăveanu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here