Noi scumpiri – carburanți, gaze și curent electric

954

Nou val de scumpiri la carburanți, gaze și curent electric! Experții din domeniu avertizează asupra faptului că prețurile ar putea exploda.

Adrian Negrescu, analist economic, susține că prețurile la benzină și motorină ar putea crește din nou, în urma majorării cu aproape 40 de bani pe litru, la inițiativa PSD și PNL. Analistul avertizează asupra faptului că scumpirile vor avea un efect de domino asupra tuturor produselor și serviciilor, ducând la ridicarea cifrei de inflație.

„Ultimele estimări ale specialiștilor internaționali, ale companiilor de prestigiu, merg către o creștere a prețului petrolului, de 90-95 de dolari pe baril, față de 83-85 de dolari, cât este în momentul de față, pe fondul scăderii producției și creșterii cererii de petrol, la nivel internațional.

Dacă petrolul se va scumpi în lunile următoare, mi-e teamă că va duce România la un nou val de inflație, pentru că suntem dependenți de evoluția prețului petrolului, în condițiile în care prețul petrolului influențează semnificativ tot ceea ce înseamnă zonă logistică în țara noastră”, a spus Adrian Negrescu, pentru Ziare.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here