Noi sancţiuni, aplicate de poliţiştii locali târgujieni

1293

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică – Intervenție al Poliției Locale a Municipiului Târgu-Jiu au acționat, pe parcursul lunii trecute, conform atribuțiilor prevăzute de Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, în zona de competență, pentru asigurarea ordinii şi siguranței publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, constatarea şi aplicarea sancţiunilor privind încălcarea normelor de convieţuire socială, stabilite prin legi, alte acte normative şi hotărâri ale Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu.
„Din documentele întocmite rezultă faptul că în timpul serviciului de patrulare, polițiștii locali au legitimat în total 169 persoane. În ceea ce privește activitatea pe linie de prevenire, au fost efectuate 33 acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice în zona unităților de învățământ și au fost aplanate trei stări conflictuale. În aceeași perioadă, în zona de competență, au fost depistate șapte persoane care apelau la mila publicului și patru persoane fără adăpost, fiind luate măsurile prevăzute de lege.
De asemenea, polițiștii locali au constatat, în timpul efectuării atribuțiilor de serviciu, infracțiunea de lovire și alte violențe, fiind întocmit procesul verbal de constatare, iar persoana în cauză a fost predată Poliției Municipiului Târgu-Jiu, în vederea continuării cercetărilor. La capitolul intervenții la evenimente și sesizări soluționate, situația se prezintă astfel: prin dispeceratul Poliției Locale a Municipiului Târgu-Jiu au fost primite 21 de sesizări, 4 direct de la cetățeni și 27 sesizări din oficiu. În luna martie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică – Intervenție au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.050 de lei, conform actelor normative aflate în vigoare”, a declarat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a Municipiului Târgu-Jiu.
Echipajele acestei unităţi vor efectua în continuare astfel de activități, obiectivul prioritar fiind asigurarea unui climat de siguranță a cetățeanului, prevenirea și sancționarea faptelor contravenționale cu impact negativ.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here