Noi reguli privind polițele RCA

301

Începând din acest an, noi reguli privind polițele RCA intră în vigoare. Între acestea se află și introducerea decontării directe, serviciu care îi permite unui păgubit să-şi repare maşina pe propria asigurare, urmând ca firma sa de asigurări să recupereze prejudiciul de la asiguratorul şoferului vinovat.

Noul mecanism privind polițele RCA, care este opţional, poate funcţiona numai dacă se îndeplinesc simultan trei condiţii, potrivit lui Sorin Greceanu, director în cadrul Biroului Asigurătorilor Auto din România: „dacă nu sunt vinovat de dauna respectivă, sunt doar două maşini implicate, ambele din România, ambele asigurate şi sunt doar daune materiale, pot să mă adresez propriului meu asigurător RCA pentru lichidarea acestei daune, pentru obţinerea despăgubirii, după care asigurătorul meu – se presupune că eu l-am ales, da?, am încredere în el – se ocupă de o recuperare a banilor de la asigurătorul RCA al vinovatului”.
Acest serviciu îi permite unui păgubit să-şi repare maşina pe propria asigurare, urmând ca firma sa de asigurări să recupereze prejudiciul de la asiguratorul şoferului vinovat.
De asemenea, o altă noutate este posibilitatea transferării cazierului bonus-malus la noua maşină. Această măsură îi permite unui şofer care nu a produs accidente să beneficieze de o reducere substanţială la încheierea unei poliţe RCA.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here