Noi pași pentru reabilitarea Casei de Cultură din Târgu-Jiu!

1196

În ședința de astăzi de Consiliu Local, consilierii târgujieni vor supune aprobării proiectul ce privește indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură din municipiul Târgu-Jiu.

,,În ședința de luni a Consiliului Local se supune aprobării documentația tehnico-economică pentru reabilitarea Casei de Cultură. Pentru o informare corectă a cetățenilor, având în vedere unele declarații politice recente, reamintesc faptul că am luptat pentru preluarea acestui obiectiv, pe care am reușit să-l achiziționăm în anul 2018. A urmat pregătirea și trimiterea documentației pentru CNI, în vederea obținerii finanțării. Acesta este un proces de durată, mai ales că avem nevoie de peste 4 milioane de euro, dar a fost urgentat odată cu instalarea noului guvern, la fel ca și proiectele pentru baza sportivă din Debarcader și bazinul acoperit de înot de la stadion. Iată că ne apropiem de momentul în care vom primi finanțarea și ne vom putea apuca de treabă. De asemenea, vreau să vă reamintesc că nu primarul și nici Primăria Municipiului Târgu-Jiu au adus Casa de Cultură în situația în care se află acum! Eu doar am luptat pentru salvarea ei. De aceea am achiziționat-o, de aceea echipa de la primărie a lucrat la proiect. Înțeleg că unii nu mai au răbdare și au început campania electorală, dar să fie mai atenți la declarații. În curând voi fi vinovat și pentru că plouă în România. Nu este o problemă, am mai trecut prin asta. Important este ca și cetățenii să cunoască realitatea”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.
Valoarea totală estimată a proiectului de reabilitare și modernizare a Casei de Cultură a municipiului Târgu-Jiu depășește suma de 4,4 milioane de euro, iar peste 4,3 milioane de euro fiind acoperiți prin finanțare de la Compania Națională de Investiții, diferența fiind asigurată din bugetul propriu al municipiului. Reabilitarea constă în reparații terasă – acoperiș, tâmplărie interioară și exterioară, pardoseli, finisaje interioare și exterioare, reabilitare fațade, instalații electrice, sanitare, încălzire, ventilație, climatizare, gaze, audio-video, detecție incendiu, antiefracție, utilaje, echipamente, dotări, amenajări interioare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here