Noi pași pentru reabilitarea Căminului Cultural din Urdari! Amplasamentul a fost predat!

716

Fonduri guvernamentale pentru reabilitarea și dotarea Căminului Cultural din comuna Urdari! La începutul acestei săptămâni, amplasamentul a fost predat de către autoritățile locale Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA).

La Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a avut loc semnarea protocoalelor de predare-primire a amplasamentelor și asigurarea condițiilor pentru: construire bază sportivă de tip 1 în Zona Roșiori din municipiul Drobeta-Turnu Severin (județul Mehedinți); construire bază sportivă de tip 1 pe strada Mihai Eminescu, nr. 51, din orașul Buziaș (județul Timiș); reabilitare, modernizare și dotare cămin cultural în satul Urdari (județul Gorj); construire sală de sport școlară în satul Broșteni din comuna Aninoasa (județul Argeș); construire sală de sport școlară în satul Bătarci (județul Satu-Mare); construire sală de sport școlară în satul Spanțov (județul Călărași). Totodată, pentru sala de sport școlară din comuna Lipovăț (județul Vaslui), a fost semnat protocolul de predare-primire, ca urmare a efectuării recepției la terminarea lucrărilor. Proiectele sunt finanțate de MLPDA, prin Compania Națională de Investiții – Programul național de construcții de interes public sau social.

Predarea a durat un an!
La finele anului trecut, membrii Consiliului Local din Urdari au aprobat un proiect de hotărâre ce prevedea predarea amplasamentului către Compania Națională de Investiții. Se pare că lucrările documentațiilor aferente au fost unele tergiversate, astfel că procesul de predare primire a avut loc la aproximativ un an distanță. Atunci, în proiectul de aprobare a predării amplasamentului către CNI, se specifica faptul că amplasamentul, mai precis, căminul cultural, are o suprafață construită de 395 mp, și un teren aferent de 1.700 mp. Totodată, anul trecut au fost aprobate și sumele ce cad în sarcina UAT Urdari pentru finanțarea cheltuielilor pentru servicii și lucrări, în valoare de 292.609 lei. Totodată, UAT Urdari se va ocupa de asigurarea cheltuielilor pentru racordurile la utilități.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here