Noi păcăliți prin metoda “Accidentul”

282

Oricât au mediatizat polițiștii din toată țara cazurile de înșelăciune prin metoda “Accidentul”, săptămânal apar noi cazuri de persoane care au fost înșelate cu sume mari de bani de cei care sună în numele unor rude de-ale lor, prin telefon oamenilor transmițându-li-se că cineva drag din familie a fost implicat într-un accident rutier și că e nevoie de o sumă mare de bani pentru a “rezolva” problema respectivă. Naivii par să se găsească în continuare la tot pasul, polițiștii gorjeni fiind nevoiți, marți, să facă încă o serie de percheziții la Penitenciarul Colibași, de unde au ridicat un individ implicat în schema respectivă, în trecut și alți deținuți de aici fiind aduși la Târgu-Jiu și puși sub acuzare pentru că foloseau telefoane mobile în celula de detenție, sunând persoane în vârstă, pe care le păcăleau ușor.
suspect inselaciune 2Gabriel George Țaroveanu a fost adus pentru audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, individul fiind în spatele gratiilor, după ce a fost condamnat pentru înșelăciune, viol și tâlhărie. Alături de el a fost încătușat și Ilie Cosmin Dumitru, un gorjean stabilit în București și eliberat de curând din Penitenciar, după ce a executat o pedeapsă pentru trafic de droguri, el fiind cel care mergea și ridica banii de la cei păcăliți de Țaroveanu prin telefon. Deținutul suna la întâmplare de pe un telefon mobil și, plângând, spunea că este o rudă a celui apelat, că a fost implicat într-un accident rutier și că e nevoie de o sumă de bani pentru a-și rezolva problemele, banii urmând să fie ridicați puțin mai târziu de o persoană de încredere, pe care el o trimitea acasă la cei păcăliți, Dumitru fiind cel care avea misiunea de a colecta banii.
Până acum anchetatorii au descoperit doi gorjeni păcăliți de pușcăriașii respectivi, un al treilea pensionar din Prahova depunând și el plângere la Poliție. Prejudiciul total în cazul lor este de circa 30.000 de lei, bani care nu vor mai fi recuperați probabil niciodată, pentru a fi restituiți păgubiților. Pe lista celor păcăliți în ultimii doi ani prin metoda respectivă la nivel de județ nu se regăsesc doar oameni simpli, ci și soții ale unor magistrați, precum și rude ale unor polițiști, fiecare din cei înșelați negândindu-se o clipă că dau sume mari de bani unor necunoscuți care le strigă la poartă, după ce au primit un telefon de la un individ pe care nu l-au întâlnit niciodată.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here