Noi „necazuri” printre rromii din Meteor

457

Aproape 20 de rromi din Meteor s-au adunat ieri pe o stradă din cartier pentru a-şi spune nemulţumirea faţă de o licitaţie organizată de termocentrala Paroşeni pentru vinderea câtorva sute de tone de fier vechi şi cupru. Licitaţia a avut loc marţi în Valea Jiului şi a fost câştigată de firma unor rromi din Sibiu, pe care rromii din Meteor îi acuză de încălcarea legii.

Aceştia spun că nu au fost lăsaţi să participe şi ei la licitaţie şi îşi acuză concurenţii că au dat şpăgi de miliarde de lei altor firme interesate de valorificarea fierului vechi.

Rromii din Meteor susţin că ei nu au fost acceptaţi la licitaţie şi nici nu au primit din şpăgile împărţite de concurenţii de la Sibiu. Ei cer acum reluarea licitaţie şi declară că, în caz contrar vor bloca poarta termocentralei Paroşeni pentru a împiedica firma din Sibiu să plece de acolo cu fierul vechi. Rromii nemulţumiţi susţin că licitaţia a fost câştigată cu 2,1 miliarde lei, deşi fierul vechi şi cuprul poate fi valorificat, spun aceştia, cu peste 20 de miliarde. Un echipaj al Poliţiei Municipale s-a deplasat în Meteor, rromii dând însă asigurări că nu vor crea probleme la Târgu-Jiu, ci în Valea Jiului, în cazul în care nu se reia licitaţia. Un reprezentant al acestora a plecat la Bucureşti pentru a depune plângere la DNA, în speranţa deschiderii unei anchete.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here