Noi medici specialiști, la Spitalul Rovinari

658

Spitalul Orășenesc “Sfântul Ștefan” din Rovinari are de acum noi medici specialiști în pediatrie-neonatologie si obstetrică-ginecologie. Astfel, femeile care vor deveni mămici în perioada următoare, îi pot aduce pe lume pe cei mici la unitatea medicală din Rovinari. Medicul Gherghinoiu Radu va asigura monitorizarea sarcinii începând cu prima vizită medicală a viitoarei mămici, va stabili dacă gravida suferă de afecțiuni ce îi pot pune viața în pericol, va asigura asistența la naștere și monitorizarea nou-născutului. De asemenea, Secția Ginecologie a fost modernizată recent și dotată cu aparatură performantă, iar medicul Carmen Bărbulescu, specialist în Obstetrică-Ginecologie, va depista afecțiunile ginecologice și va prescrie tratamentul adecvat.
De amintit este și faptul că, la sfârșitul lunii ianuarie, a fost aprobată acordarea unui stimulent financiar pentru mămici, in cuantum de 1.500 de lei pentru primul copil și câte 1.000 lei pentru ceilalți copii pe care îi vor aduce pe lume, conform H.C.L. nr. 16/2019.
Beneficiarii sunt nou-născuții care au cel puțin un părinte cu domiciliul stabil de minim 5 ani pe raza Orașului Rovinari. Stimulentul financiar se acordă o singură dată pentru fiecare nou-născut, pe bază de cerere si documente justificative, dosarul urmând a fi depus la Compartimentul Alocații și Subvenții din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială, în cel mult două luni de la naștere.
Scopul acestei hotărâri a Consiliului Local Rovinari este acela de a încuraja cresterea natalității și de a sprijini familiile în acoperirea cheltuielilor pe care le au odată cu venirea pe lume a unui nou-născut.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here