Noi medalii pentru Palatul Copiilor Târgu-Jiu

982

Sportivii de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu și-au mai adăugat în palmares încă 23 de medalii, dintre care opt de aur. Asta ca urmare a participării la trei competiții de orientare sportivă, ce s-au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute pe raza județului Gorj.

La sfârșitul săptămânii trecute, Palatul Copiilor Târgu-Jiu, în parteneriat cu Federația Română de Orientare, a organizat, la Mușetești, Târgu-Jiu și Rovinari, Campionatul Național de Noapte la Orientare, etapa a III-a a Campionatului Național de Sprint Urban și Campionatul Național de Sprint Ștafetă Mixtă. În paralel cu aceste campionate s-au desfășurat și Cupa Municipiului Târgu Jiu și Cupa Orașului Rovinari la Orientare, competiții deschise tuturor doritorilor de mișcare în aer liber. ,,Campionatul Național de Noapte a avut loc la Mușetești, într-o zonă care are porțiuni ce îngreunează alergarea datorită vegetației de la sol. Seniorii au alergat pe un traseu care a măsurat 8140 m aerian, cu 18 posturi de control și 225 m diferență de nivel. Traseul la senioare a avut 6560 m aerian, cu 170 m diferență de nivel și 14 posturi de control. Campionatului Național de Sprint Urban, etapa a III-a, și Cupa Municipiului Târgu Jiu s-au desfășurat la Târgu Jiu, în 3 octombrie. Locul de Start a fost la Școala ,,Sfântul Nicolae”, s-a alergat într-o zonă nou cartată, iar sosirea la amfiteatrul din centrul pietonal. S-a alergat pe 6 trasee diferite, cu distanțe între 1,2 și 3 Km. Campionatul Național de Sprint Ștafetă Mixtă, împreună cu Cupa Orașului Rovinari, desfășurate duminică, 4 octombrie, la Rovinari, au aliniat la start 40 de ștafete mixte, alcătuite dintr-o sportivă și un sportiv, ambii alergând câte două curse, și 25 de participanți la proba „om ștafeta”, aceștia alergând două curse pe două hărți diferite. De asemenea, au mai luat startul, participând pentru prima dată la un concurs de orientare și alergând pe un traseu pregătit special pentru ei, 40 de sportivi de la Clubul Sportiv Jiul Rovinari.
Mulțumim domnului primar Robert Dorin Filip și întregului personal de la Clubul Sportiv Jiul Rovinari, pentru ajutorul dat la organizare”, a declarat prof. Adrian Marcu, de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu, președintele competițiilor.
La finalul acestor competiții, sportivii de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu au obținut 23 de medalii, dintre care opt de aur, nouă de argint și șase de bronz.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here