Noi maşini în parcul auto al Ambulanţei

232

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj va primi, până la sfârşitul acestui an, încă şase maşini de intervenţie. Ele sunt extrem de binevenite, fiind necesare pentru buna desfăşurare a activităţii de urgenţă, cu atât mai mult cu cât  se apropie şi sezonul rece, iar maşinile deţinute la ora actuală de instituţie au o vechime mare şi fac faţă cu greu solicitărilor.

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Gorj susţine că peste jumătate dintre maşinile din parcul auto au deja rulate distanţe de peste 500.000 de kilometri şi urmează să intre în reparaţii capitale. În cursul acestui an, instituţia a mai primit o ambulanţă nouă, alte şase maşini fiind aşteptate la Gorj în următoarele luni. „La ora actuală avem un număr de 35 de ambulanţe pentru cele şase substaţii şi pentru staţia centrală de la Târgu-Jiu. Acum în toamnă ni s-a repartizat o ambulanţă, din lotul de 35 câte au fost pentru toată ţara şi până la sfârşitul anului se vor mai repartiza în ţară 140 de ambulanţe, din care noi am cerut şase pentru judeţul Gorj. Am cerut ambulanţe de tip B şi C, am cerut cel puţin una de tip C, care este cea mai dotată. Marea majoritate a ambulanţelor au rulat peste 500.000 de kilometri, sunt cazuri şi cu 700.000 de kilometri”, suţine Marinică Niculescu, managerul SJA Gorj.

Angajări de personal
Îmbunătăţirea parcului auto nu este singura veste bună privind Ambulanţa Gorj. Potrivit conducerii SJA, vor fi scoase la concurs şi patru posturi în cadrul instituţiei, două fiind de medic. „Vom scoate la concurs două posturi de medic, unul de asistent şi unul la personal TESA. În total avem 14 medici, majoritatea la Târgu-Jiu, şi câte unul la substaţiile din Motru şi Târgu-Cărbuneşti. Ne-ar mai trebui doi medici, dar deocamdată organigrama nu ne permite, să vedem dacă putem obţine o suplimentare de posturi. Ne trebuie şi ambulanţieri, aproximativ opt oameni, acum avem 73. Conform organigramei de acum nu putem angaja decât doi medici, un asistent şi o persoană la TESA”, a confirmat managerul Serviciului de Ambulanţă Gorj. Toate aceste acţiuni sunt în beneficiul gorjenilor care vor avea nevoie de intervenţia echipajelor de ambulanţă.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here