Noi locuri de muncă, create de o firmă privată la Bumbeşti-Jiu

388

O firmă din Bumbeşti-Jiu a reuşit, accesând fonduri europene, să creeze, în acest an, câteva noi locuri de muncă în localitate, dar şi să-şi achiziţioneze utilaje performante care ajută societatea privată să fabrice, într-un timp mai scurt, produse mult mai bune calitativ. Reprezentanţii Seres Prod Com SRL şi-au prezentat proiectul aflat la final, ieri, la Muzeul Judeţean din Târgu-Jiu, fiind încântaţi că au reuşit să-l încheie cu succes şi să angajeze în firmă încă trei persoane.

dotari,,Dezvoltare unitate de fabricare a platformelor de cântărire industrială şi a altor dispozitive pentru maşini şi utilaje, prin achiziţia de echipamente de ultimă generaţie” a fost denumirea proiectului încheiat de firma din Bumbeşti-Jiu, care a beneficiat, anul acesta, de o cofinanţare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

hala si dotariAsta, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management a Programului Operaţional Sectorial ,,Creşterea Competitivităţii Economice” şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial ”Creşterea Competitivităţii Economice”. Valoarea totală a proiectului a fost de 1.711.242,16 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 932.025,80 de lei (801.542,18 din FEDR si 130.483,62 din Bugetul de stat).
În cadrul acestui proiect se prevedea achiziţia unor utlaje noi, performante, cu un grad mare de tehnologizare şi anume o maşină de debitat tabla cu plasmă de înaltă definiţie, a unei cabine de sablare şi a unei cabine de vopsire-uscare.
dotariFirma condusă de Cătălin Dăneţ a fost înfiinţată în 1998 în Bumbeşti-Jiu, loc în care îşi desfăşoară activitatea în hala proprie. Societatea are 36 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 3 milioane de lei. Societatea se ocupă de realizarea structurilor sudate şi de construcţii mecanice, în special de instalaţii de cântărire industrială auto şi CF.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here