Noi locuri de joacă şi hărţi ale cartierelor din Târgu-Jiu

369

parcari resedintaPentru acest an, Serviciul de Gospodărie Comunală are planuri mari. Multe acţiuni începute în anii trecuţi vor fi încheiate, altele noi vor fi puse în aplicare, dar toate sunt menite să vină în sprijinul târgujienilor şi pentru înfrumuseţarea municipiului.

Pentru acest an, conducerea Serviciului de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu-Jiu a identificat o serie de probleme ce vor fi rezolvate în perioada următoare, precum şi planuri ce vor fi duse la bun sfârşit. „Vom trece la continuarea programului de realizări şanţuri şi rigole pentru preluarea apelor pluviale în diferite zone, cum ar fi în zona Ursaţi, Măceşului, pe Calea Severinului, în zone unde avem solicitări şi de la oameni, dar şi în alte părţi depistate de noi. În ceea ce priveşte partea de circulaţie şi întreţinere a serviciului rutier continuăm cu înlocuirea indicatoarelor vechi cu loc de joacaindicatoare noi cu folie reflectorizantă. Trebuie să realizăm marcajele rutiere, iar pe an ce trece trebuie să facem din ce în ce mai multe marcaje rutiere în această categorie intrând şi parcările de reşedinţă. Sunt deja foarte multe zone care trebuie marcate ca suprafaţă, iar marcajul parcărilor de reşedinţă depăşeşte marcajul realizat pe străzile principale”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală.

Hărţi de cartier

În „planul de atac” pe anul 2012, este inclusă şi realizarea unui studiu privind realizarea a două noi sensuri giratorii, unul peste pod, la intersecţie cu strada Jiului şi un altul în zona Abator, unde acum funcţionează un semafor. Jilăveanu spune că în ultima zonă menţionată se impune atenţie deoarece sensul giratoriu poate să producă o încărcare mai mare a străzii Victoriei decât e în momentul de faţă şi nu e de dorit acest lucru. „Tot în acest an, vom pune hărţi în anumite cartiere cu blocurile din zonele respective, cu căsuţele poştale, cu instituţiile din zonă. Acest program a început anul trecut ca un test cu amplasarea unor totem-uri prin staţiile Transloc. Am amplasat unul singur la staţia din Brâncuşi. E vorba tot de o hartă şi dirijare către diferite puncte de interes aşa încât o să extindem acest sistem prin montarea altor 10-12 hărţi”, a precizat şeful Serviciului Gospodărie Comunală.

Bănci şi noi coşuri de gunoi

Partea de salubritate a municipiului va continua în acelaşi ritm. Ca dotări cu mobilier urban, vor fi achiziţionate în jur de 200 de coşuri de gunoi care vor fi amplasate la asociaţiile de proprietari, pe la şcoli, grădiniţe, prin locurile de joacă, şi alte coşuri de gunoi de plastic cu sistem de prindere de stâlpi pentru străzile principale. De asemenea, vor fi achiziţionate băncuţe pentru asociaţii, şcoli, grădiniţe şi locuri de joacă. „Continuăm programul cu achiziţionarea unor complexe de joacă. Din cele 11 luate anul trecut am montat doar trei, dar vom mai lua vreo 10 anul acesta. În paralel, avem şi un program de montare a unor pavele din cauciuc în locurile de joacă pentru protecţia copiilor. Tot în partea de locuri de joacă, avem şi programul de întreţinere curentă a celor existente. În prezent, avem un număr de 73 de locuri de joacă în municipiu. Cu unele chiar avem probleme deosebite, şi suntem nevoiţi să intervenim cu reparaţii chiar şi de două ori pe lună, dar altele se menţin fără nici un fel de problemă”, a mai spus Ionuţ Jilăveanu.

30 de parcări de reşedinţă

De asemenea, în 2012, la nivelul municipiului Târgu-Jiu, se va continua amenajarea de parcări de reşedinţă. Astfel, 30 de zone din municipiu se vor îmbogăţi cu astfel de parcări, la ora actuală existând peste 4.000 de locuri de parcare create. „În acest an dorim finalizarea programului astfel încât aceste parcări de reşedinţă să existe în toate cartierele din municipiul Târgu-Jiu. De asemenea, în partea de spaţii verzi există programele de plantări de primăvară şi de toamnă. Anul trecut am luat tot felul de specii forestiere cu sprijinul Direcţiei Silvice, ce au fost plantate prin oraş. Şi în acest an, se vor planta noi arbori, arbuşti, gard viu şi diverse specii de flori”, a menţionat Jilăveanu.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here