Noi investiţii, la Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari

135

spital rovinariPe parcursul anului trecut, Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari a beneficiat de numeroase investiţii şi achiziţii. Pentru acest an, conducerea unităţii intenţionează să continue seria proiectelor de investiţii, bazându-se, în acest sens, pe sprijinul Primăriei Rovinari. Deja au fost achiziţionate 22 de paturi electrice multifuncţionale cu care a fost dotat Compartimentul ATI.

Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari funcţionează în baza Ordinului MS 688/2010 şi are 121 de paturi, distribuite în secţii şi compartimente. Pentru acest an, unitatea are 106 paturi contractate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj. De când a fost preluat spre administrare de autorităţile locale rovinărene, Spitalul „Sfântul Ştefan” a cunoscut un progres real din punct de vedere al modernizării şi dotării. În cursul anului 2011 au fost achiziţionate cu fonduri ale autorităţilor locale din Rovinari următoarele aparate medicale: set de chirurgie laparoscopică multifuncţională în valoare de aprox. 242.000 Ron, perimetru oftalmologic (85.000 Ron), aparat biochimie (50.000), coagulometru (4.000- sponsorizări), două bucăţi centrifugă (13.000), patru truse urgenţe (19.200-fonduri proprii), două defibrilatoare automate (31.000-fonduri proprii). În ceea ce priveşte investiţia în clădiri avem anveloparea întregului spital 1.200.000 Ron precum şi modificări şi amenajări în valoare de 110.426 ambele cu fonduri ale Consiliului Local Rovinari”, a explicat Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari.

Compartimentul ATI, dotat cu paturi moderne

Pentru anul în curs, Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” i s-au pregătit noi investiţii. Recent, Compartimentul ATI a fost dotat cu paturi electrice multifuncţionale. „Primăria a achiziţionat 22 de paturi electrice multifuncţionale specifice ATI, cu care am dotat Compartimentul ATI, dar intenţionăm şi dotarea a patru rezerve. Dorim ca ele să fie rezerve de lux ale spitalului; în viitorul apropiat urmează să achiziţionăm televizoare, frigidere, aparate de aer condiţionat pentru aceste rezerve”, mărturiseşte managerul Robert Calotescu. Două dintre rezerve vor funcţiona la Chirurgie, iar celelalte două la Medicală.

Investiţii în aparatură medicală

Tot pentru acest an se intenţionează şi achiziţionarea de noi componente medicale pentru unitatea multifuncţională laparoscopică a Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari. „Avem promisiunea din partea Primăriei că se vor achiziţiona două aparate medicale: un rinolaringoscop flexibil, care se va utiliza în intervenţiile făcute în sfera ORL şi un colonoscop necesar pentru vizualizarea aspectului normal, benign sau malign al mucoasei colonului. Ambele aparate fac parte integrantă din unitatea multifuncţională laparoscopică pe care o avem. Fiecare aparat costă undeva la 18.000 euro”, a menţionat Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari. Totodată, conducerea unităţii doreşte să încheie un parteneriat cu o firmă de imagistică medicală în vederea dotării spitalului cu un computer tomograf şi un mamograf. Toate aceste eforturi de a moderniza Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari sunt făcute pentru a veni în sprijinul pacienţilor unităţii. Conducerea spitalului îşi doreşte să ofere condiţii excelente pacienţilor, pornind de la aparatură medicală de ultimă generaţie, până la condiţiile hoteliere şi hrana bolnavilor. De altfel, merită amintit faptul că, în ciuda greutăţilor financiare ale unităţii, în perioada sărbătorilor pascale s-a reuşit asigurarea unui meniu special, tradiţional, pentru pacienţii care erau internaţi. La ora actuală gradul de ocupare al spitalului este destul de ridicat, ajungând la aproape 80% din numărul paturilor contractate.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here