Noi fotolii de chimioterapie pentru secția de Oncologie. Cât durează o ședință de tratament

1107

Șase fotolii de chimioterapie au fost achiziționate din bugetul propriu al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și au fost amplasate în salonul destinat internărilor de zi din cadrul Secției Oncologie, care se află în clădirea de pe strada Unirii.
„Astfel, pacienții oncologici care sunt programați pentru tratamentul citostatic perfuzabil stau comod în aceste noi fotolii rabatabile speciale pentru chimioterapie și beneficiază de condiții de spitalizare mai bune. Investiția s-a ridicat la suma de aproximativ 7.500 lei. De asemenea, în sala de așteptare a secției a fost montat un dozator cu apă plată destinat pacienților oncologici”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.
Zilnic, de ședințele de chimioterapie și de monitorizarea oncologică beneficiază între 15 și 20 de pacienți. Dintre aceștia, majoritatea sunt programați la ședințele de citostatice atât de necesare în tratarea acestor afecțiuni grave. O ședință de chimioterapie poate dura între 2 și 10 ore. Serviciile de spitalizare de zi sunt: evaluare biologică, administrare tratament citostatic, administrare hormonoterapie și imunoterapie etc.
În județul Gorj, mii de persoane suferă de afecțiuni oncologice. Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume, iar consumul de tutun și alcool, o dietă nesănătoasă și lipsa activității fizice sunt principalii factori de risc.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here