Noi dotări pentru spitalul din Rovinari

956

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației sprijină achiziționarea, în regim de urgență, de noi echipamente, în valoare de 62.424,21 de lei, pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Orășenesc „Sfântul Ștefan” din Rovinari, necesare tratamentului pacienților infectați cu virusul COVID-19.

„Dotarea spitalelor reprezintă, astăzi, o prioritate mai mult ca oricând. Faptul că am reușit să cofinanțăm modernizarea Spitalului Orășenesc Rovinari dovedește încă o dată interesul nostru, al echipei ministerului pe care îl conduc, pentru investiții în sănătate atât de necesare mai ales în zilele acestea, în care ne confruntăm cu suferința creată de răspândirea COVID-19 în întreaga lume”, a precizat Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.
Spitalul din Rovinari nu este singura unitate care are nevoie de echipamente pentru tratarea pacienților infectați cu acest virus extrem de contagios, „însă vom face tot ce ne stă în putință să sprijinim finanțarea a cât mai multor spitale care au nevoie de bani pentru dotarea secțiilor de tratament”, mai susține ministrul Ștefan.
Proiectul este derulat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și, până în prezent, pentru spitalul din Rovinari au mai fost achiziționate echipamente medicale, în valoare de 7.163.664,31 de lei, pentru secția de oftalmologie, laboratorul de radiologie și imagistică și pentru secția de medicină internă.
Obiectivul general al proiectului îl constituie modernizarea infrastructurii spitalului orășenesc și dotarea cu aparatură și echipamente medicale de înaltă performanță necesare unui act medical de calitate.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here