Noi distincţii pentru doctorul Grigore Lupescu

249

lupescuDeşi a împlinit vârsta de 80 de ani, distinsul nostru concitadin, dr. Grigore Lupescu, medic primar cardiolog, doctor în ştiinţe şi membru al Academiei de Ştiinţe din New York, are satisfacţia să primească în continuare numeroase distincţii internaţionale, îndeosebi de la Institutul Biografic American din Carolina de Nord (ABI), SUA, şi de la Centrul Biografic Internaţional din Cambridge (IBC), Anglia.

Asemenea distincţii deosebit de onorante constau în nominalizări pentru anumite titluri şi premii, includerea în prestigioase dicţionare internaţionale, invitaţia de participare la Forumul Mondial de la Oxford. Vom cita doar câteva fraze din invitaţiile însoţitoare distincţiilor menţionate relevând cu prisosinţă stima şi preţuirea de care se bucură concitadinul nostru din partea unor înalte foruri internaţionale. Invitaţiile sunt semnate de J. M. Evans, preşedintele ABI, şi de Nicholas S. Law, director general al IBC:

– „500 Mari Lideri”: „Un mare lider este respectat pentru abilitatea de a arăta calea. Dumneavoastră faceţi parte din cadrul celor 500 de pagini ai Marilor Lideri. O pagină întreagă este rezervată biografiei dumneavoastră. Dat fiind faptul că aţi fost recunoscut pentru propriul succes, noi v-am sprijinit nominalizarea pentru a apărea într-un volum biografic fără precedent care va scoate în evidenţă 500 de lideri care şi-au dedicat abilităţile şi le-au călăuzit spre succes. Institutul Biografic American a cercetat şi publicat biografiile a 500 de persoane remarcabile de-a lungul a 40 de ani în peste 250 de volume. Vom selecta numai 500 de personalităţi din acest remarcabil şi mare grup, pentru a apărea în 500 Mari Lideri. Dumneavoastră, dr. Lupescu, sunteţi unul din aceşti 500”.

– Nominalizare pentru introducere în „Sala mondială a faimei” pentru profesionişti şi specialişti de o mare distincţie şi integritate: „În 2012, Institutul Biografic American va celebra 45 de ani de recunoaştere a unora din cele mai remarcabile talente, inovaţii, intelecte din lume. Institutul apreciază munca dumneavoastră şi îi apreciază pe cei care vă respectă munca. Rareori este cineva introdus în Hall of Fame. Din partea ABI, vă felicit pentru această onoare excepţională”. O altă distincţie pentru doctorul Grigore Lupescu este nominalizarea pentru Premiul realizărilor pentru întreaga viaţă, acordat de Convenţia Culturală Unită, afiliată ABI. De asemenea, târgujianul a primit invitaţia de a deveni academician al Institutului Biografic American: „Cred cu putere în dumneavoastră şi doresc să deveniţi unul dintre distinşii academicieni ai Institutului”, a spus J. M. Evans. Cardiologul a mai primit totodată şi invitaţia de a deveni unul dintre secretarii generali ai Convenţiei Culturale Unite. Acum, prin aceste invitaţii, există ocazia ca renumitul cardiolog târgujian Grigore Lupescu să vorbească lumii întregi şi asta dacă va alege să ia parte la Forumul Mondial 2012, de la Colegiul St. Catherine din Oxford, care va avea loc în perioada 28 august – 2 septembrie, el fiind invitat să reprezinte România ca ambasador.

M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here