Mandatele de interceptare emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe numele judecătorului Toni Greblă nu au fost puse în aplicare de către DNA, anunță luju.ro, ci, la cererea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de către SRI și DIPI. Demersul de la vârful DNA în cazul fostului judecător Greblă face credibile declarațiile acestuia potrivit cărora gorjeanul a fost victima “serviciilor”. Greblă a fost cercetat și trimis în judecată pentru trafic de influență și constituire de grup infracțional organizat.
Înalta Curte a autorizat DNA pentru a putea face interceptări pentru presupusele fapte de trafic de influență comise de către judecătorul Toni Greblă, dar Laura Codruța Kovesi, șefa instituției, a dispus ca mandatele să fie puse în executare de către SRI, care nu are în legea sa de funcționare dreptul de a investiga fapte de corupție, care nu fac parte din amenințările la adresa siguranței naționale. Laura Kovesi a dispus sub semnătura personală, potrivit luju.ro, următoarele: “Solicităm ca beneficiari secundari ai mandatelor să fie desemnați: Departamentul de Informații și Protecție Internă, care va efectua notele de redare în formă scrisă a convorbirilor telefonice și punerea în aplicare a Încheierii, respectiv mandatelor de supraveghere tehnică 1479/UP–1482/UP,nr.1484/UP/10.10.2014, nr. 1833/UP/10.12.2014;-UM 0127, respectiv UM 0894, care vor efectua punerea în aplicare a Încheierii, respectiv mandatelor de supraveghere tehnică 1479/UP – 1482/UP, nr. 1484/UP/10.10.2014, nr. 1833/UP/10.12.2014;”.
Victimă pentru legile Big Brother
Declarațiile ulterioare ale lui Toni Greblă sunt relevate în acest sens, acesta vorbind, încă o dată, de ce a deranjat la nivel înalt. “Ar trebui să începem cu contextul, în iunie și septembrie 2014, CCR declara necunostituționale primele legi Big Brother. Legi dorite de SRI și DNA, în principal. Pe de o parte, au avut o comunicare publică pentru a spune cât de importante sunt aceste legi, pe de altă parte au început presiuni nepermise, declarații de o agresivitate ieșite din comun făcute de Maior, Coldea, Kovesi, iar mai apoi de Sebastian Ghiță. În esență, acestea prevedeau ca SRI, pe sintagma motive de siguranță națională, putea să intre fără mandat în orice sistem informatic al unei persoane juridice sau fizice. Era vorba de o intruziune în viața privată, fără mandat, fără să spună ce anume urmăresc(…). DNA a venit apoi cu 45 de percheziții domiciliare și informatice și am fost luat de acasă. Se făceau la cercul meu de prieteni și cunoscuți. Am fost invitat cu mandat și cu 200 de metri înainte de a ajunge la DNA au aprins sirenele pentru că acolo era toată presa”, a declarat Greblă, citat de luju.ro.
Patru luni, supravegheat! A avut aparatură de ascultare inclusiv în baie
“Timp de patru luni am fost monitorizat în cel mai aspru și intim mod eu și familia mea… judecătorul de drepturi și libertăți a constatat că nu există nici măcar suspiciunea, motiv pentru care nu este cazul să fie luată nicio măsură preventivă. S-a început urmarirea penală în iunie 2014 împotriva mea, când s-a dat prima lege neconstituțională Big Brother, am fost urmărit penal fără să fiu informat. Tot în iunie 2014, s-au obținut mandate de interceptare, filmare, fotografiere, până în septembrie 2014, după cea de-a doua lege Big Brother, s-a obținut de la ICCJ mandate prin care ofițerului i s-a permis să intre în locuință și să instaleze aparatura până în ianuarie 2015. Aceasta reprezintă cea mai gravă formă de intruziune.
A fost montată aparatura în toate încăperile, inclusiv în baie. În camera de la hotel. Această măsură a fost nejustificată, reprezintă un fapt absolut cert, din septembrie 2014-ianuarie 2015, nu exista nicio probă pentru această perioadă (…) Timp de patru luni am fost monitorizat în cel mai aspru și intim mod eu și familia mea și acele imagini eu nu știu ce s-a întâmplat”, a completat Greblă. “Sigur eu sunt subiectiv, dar pot să afirm cu tărie, convingerea mea și nu numai a mea, mă refer și la convingerea plenului CCR, care și-a exprimat opinia într-un document că reținerea mea pentru 24 de ore s-a făcut exclusiv pentru a pune la punct Curtea Constituțională în unele soluții pe care le dă și a vrut să fie atenționată Curtea Constituțională de cine este șef în această țară. Îmi puteți spune ce soluții pe cine deranja în acea perioadă? În acea perioadă CCR a analizat constituționalitatea celor 3 legi cunoscute ca Big Brother. Curtea le-a declarat pe toate 3 ca necostituționale. Acest lucru a deranjat! Au deranjat serviciile? SRI! și DNA! care public au luat atitudine, cea mai evidentă a luat-o Maior, dar și Coldea și Kovesi. Maior spunând: voi știi de acum încolo pe cine să arăt cu degetul dacă se va întâmpla în această țară dând referire la faptul că noi am declarat… cea de-a treia lege Big Brother”, a conchis acesta.
A.STOICA
La cate rahaturi de afaceri cu tiganii le ai asigurat protectie ,,,,,,acum dai vina pe procuroric pentru faptul ca esti tu corupt pana in maduva oaselor . Stai sa vezi ca incepe dosarul cu terenul luat cu japca la Telesti pe care ai facut drumul catre ferma , teren pe care impreuna cu Baldea ati facut acte la o femeie din Runcu iar apoi l ai cumparat prin interpusi de la ea . Tot pe mana DNA ului ajungi .