Noi cursuri pentru şomerii gorjeni

330

Pentru luna octombrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează noi cursuri de formare profesională, la care este aşteptată o prezenţă de circa 100 de persoane.

Cursurile de calificare/recalificare profesională sunt un atu pentru şomerii care îşi doresc găsirea unui job ori pentru cei care vor să se reprofileze, dorindu-şi un loc de muncă mai atractiv din punct de vedere financiar. Lunar, AJOFM Gorj organizează astfel de cursuri, pentru luna viitoare fiind deja formate grupe în vederea începerii programelor de formare profesională. „La începutul lunii octombrie vor începe cursurile de calificare / recalificare pentru ocupaţiile de inspector resurse umane şi contabilitate. Pentru aceste două cursuri s-au format deja clasele, iar spre sfârşitul lunii octombrie există posibilitatea să înceapă şi cursurile de bucătar, operator introducere şi validare date, şi lucrător comercial, în funcţie de completarea claselor”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.
Gorjenii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.

Zeci de joburi vacante în judeţ
Potrivit ultimelor statistici, în baza de date a AJOFM Gorj sunt înregistraţi un număr de 11.009 şomeri, rata şomajului fiind 7,51 %. Din numărul total de şomeri, 7.056 sunt neindemnizaţi, iar 3.953 primesc indemnizaţie de şomaj. În aceste zile, la nivelul judeţului nostru, sunt vacante zeci de posturi în diverse domenii. Oferta disponibilă şi la sediul AJOFM Gorj, dar şi pe pagina de internet a instituţiei cuprinde locuri de muncă vacante de: agent de securitate, agent de vânzări, asistenţi medicali, barman, bucătar, croitor, contabil, frezor universal, frizer, lăcătuş mecanic, masor, manipulant mărfuri, morar, mecanic auto, mozaicar, muncitori necalificaţi, ospătar, şofer autocamion, spălător vehicule, stivuitorist, strungar universal, sudor, tăietor de precizie în lemn, tehnician laborant, tehnoredactor, vânzător, vulcanizator.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here