Noi cursuri derulate de AJOFM Gorj

409

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va organiza pe parcursul lunii viitoare un număr de 222 de programe de formare profesională pentru 4.345 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Programele vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj va începe, în martie, cinci cursuri de formare profesională, unde sunt aşteptate să participe peste o sută de persoane din judeţul nostru. La nivelul judeţului Gorj, potrivit ultimelor cifre din baza de date a AJOFM, rata şomajului este de 7,65% aferentă unui număr total de 11.205 şomeri, dintre care 4.203 sunt şomeri indemnizaţi şi 7.002 neindemnizaţi, numărul femeilor fără un loc de muncă fiind de 4.863. Un plus în găsirea unui job, l-a avut în ultimii ani, şi absolvirea de diverse cursuri de calificare organizate de AJOFM Gorj. Pentru luna martie, instituţia va începe alte câteva cursuri de formare profesională, la care este aşteptată o prezenţă de 115 persoane: comunicare în limba engleză – 25 persoane, comunicare în limba germană – 25 persoane, cameristă – 20 persoane, fasonator mecanic – 25 persoane, lucrător în creşterea animalelor – 20 persoane.
Gorjenii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here