Noi cursuri de formare profesională şi posturi vacante pentru gorjeni

469

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj va începe, în aprilie, trei cursuri de formare profesională, unde sunt aşteptate să participe un număr de 75 de persoane din judeţul nostru.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va organiza pe parcursul lunii viitoare un număr de 224 de programe de formare profesională pentru 4.324 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Programele vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.
La nivelul judeţului Gorj, potrivit ultimelor cifre din baza de date a AJOFM, rata şomajului este de 8,33% aferentă unui număr total de 12.202 de şomeri, dintre care 3.861 sunt şomeri indemnizaţi şi 8.341 sunt neindemnizaţi. Un plus în găsirea unui job, l-a avut în ultimii ani, şi absolvirea de diverse cursuri de calificare organizate de AJOFM Gorj. Pentru luna aprilie, instituţia va începe alte câteva cursuri de formare profesională, la care este aşteptată o prezenţă de 75 de persoane: inspector resurse umane – 25 de persoane, zidar pietrar tencuitor – 25 de persoane, operator introducere, validare şi prelucrare date – 25 persoane.
Gorjenii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.

Joburi vacante în judeţ
Persoanele din judeţul Gorj care îşi doresc un loc de muncă pot consulta oferta judeţeană a AJOFM Gorj, care, ieri, cuprindea zeci de posturi vacante. Printre acestea se regăsesc locuri de muncă libere de: patiser, manichiurist, maistru în industrializarea lemnului, ambalator manual, brutar, asistent medical generalist, croitor, dulgher, femeie de serviciu, fasonator mecanic, fierar betonist, fochist, inginer mecanic, lăcătuş mecanic, macaragiu, inginer producţie, inginer autovehicule rutiere, mecanic auto, muncitor necalificat în agricultură, şofer autobuz, stivuitorist, strungar universal, tractorist, vopsitor auto, vopsitor industrial, zidar pietrar, zugrav, tehnician silvic.

259 de locuri de muncă în UE
Gorjenii dornici să aibă un loc de muncă şi dispuşi să lucreze în străinătate, pot consulta şi oferta de joburi prin reţeaua EURES, fiind vacante 259 de posturi din ţări precum: Germania, Suedia, Republica Cehă, Bulgaria, Belgia, Marea Britanie, Slovacia, Norvegia şi Spania. Angajatorii străini caută asistenţi medicali generalişti, femei de serviciu, lucrători în construcţii, mecanici auto, vopsitori auto, şoferi camion, croitorese, ingineri, fierari, dulgheri, lăcătuşi-matriţeri, mecatronişti, asamblori jaluzele pe profile de aluminiu, tehnologi, administratori sistem informatic, specialişti suport tehnic şi şlefuitori-pilitori, operatori în industria artei grafice la maşini cu etichetare, bucătari şi ospătari.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here