Noi cursuri de formare profesională, demarate de AJOFM Gorj

581

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj a anunțat faptul că în această lună, precum și în august, trei cursuri de formare profesională sunt programate să înceapă.

În vederea creșterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul şomerilor, AJOFM Gorj va organiza în perioada imediat următoarele cursuri de calificare/recalificare pentru şomeri sau persoane în căutarea unui loc de muncă în următoarele meserii: agent de securitate – localitatea Târgu-Jiu; îngrijitor spații verzi – localitățile Polovragi și Novaci; ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație – localitatea Târgu-Jiu. ,,Persoanele interesate să urmeze aceste cursuri de calificare/recalificare sunt invitate la sediul instituției noastre din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. D. Petrescu, nr. 1, pentru înscriere. Persoanele care sunt șomeri înregistrați în baza de date a AJOFM Gorj, precum şi persoanele care desfășoară activități în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință în vigoare şi care sunt înregistrate la agenţia noastră beneficiază, în mod gratuit, de servicii de formare profesională. Relaţii suplimentare se obțin la nr de telefon: 0253.211.568, Compartiment Formare Profesională”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.
Gorjenii care beneficiază de indemnizație de șomaj sunt obligați să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptățite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. De asemenea, pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 141 de programe de formare profesională pentru 2.101 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agențiile județene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea ,,Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here