Noi campanii de sterilizări gratuite a patrupedelor

1139

Şi în această lună, Asociaţia Pro Animals a demarat noi campanii gratuite de sterilizări a câinilor şi pisicilor din mai multe localităţi din Gorj.

Astfel, calendarul campaniilor gratuite de sterilizare cuprinde patru localități și anume: Motru – 13 mai, Mătăsari – 14 mai, Târgu-Cărbunești – 15 mai, Târgu-Jiu – 20, 21 mai.
„Locul câinilor și al pisicilor nu este nici pe străzi și nici în adăposturi, iar, din păcate, acestea sunt suprapopulate datorită înmulțirii necontrolate și abandonului (care se sancționează, conform legii în vigoare). Se pot steriliza câini și pisici, atât femele, cât și masculi, de rasă comună. Astfel că, dacă aveţi căţei/pisici acasă, în jurul blocului, pe lângă case sau în anumite zone aduceţi-i la sterilizat, nu îi lăsaţi să se mai înmulţească! Animăluţele vor trebui ţinute într-un loc curat, sub supraveghere, minim 5-7 zile, post-operator! Anunțați-vă vecinii, prietenii sau rudele de acest program și contactați-ne printr-un mesaj pentru programare la numărul de telefon afișat (0766826752), iar noi vom reveni cu un telefon pentru confirmare. Şi tu te poţi implica. Cum? Mai jos sunt doar câteva idei: mediatizează acest program, fă voluntariat (împarte pliante, postere, organizează o campanie în oraşul/comuna/satul tău), fă o donaţie pentru ca un căţel/o pisică să poată fi sterilizaţi gratuit, donează 2% din impozitul pe venit. Împreună putem reduce numărul animalelor fără stăpân și să stopăm abandonul, cât şi cruzimile faţă de acestea! În județul Gorj organizăm campanii similare în diverse orașe/comune/sate pe baza solicitărilor primite din partea primăriilor sau din partea proprietarilor/iubitorilor de animale (cu un minim de 20 de animale programate). Prioritate au câinii și pisicile de pe stradă, din adăposturi sau cei care aparțin persoanelor cu mai multe animăluțe și/sau cu venituri reduse. Vă rugăm, dacă vă permiteți financiar să sterilizați un animăluț, mergeți la un cabinet veterinar și lăsați locul liber pentru persoanele care nu își permit. Mulțumim!”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei Pro Animals Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here