Noi bilete de tratament pentru pensionari

328

277 de bilete de tratament sunt puse în aceste zile la dispoziţia pensionarilor gorjeni care doresc să urmeze diverse cure de tratament în staţiunile balneo-climaterice din ţară.

Cea de-a şaptea serie de bilete de tratament a ajuns la Casa Judeţeană de Pensii Gorj, astfel că solicitanţii acestora, în număr de 145, vor pleca în staţiunile balneare în perioada 23 – 25 mai 2015. Listele cu persoanele care au primit repartiţie pentru această serie sunt afişate la sediul şi pe pagina de internet a instituţiei.
Printre acestea se regăsesc persoane ale căror cereri au fost aprobate pentru următoarele staţiuni: Amara, Bala, Buziaş, Căciulata, Călimăneşti, Covasna, Felix, Govora, Herculane, Lacu Sărat, Mangalia, Neptun, Sângeorz, Techirghiol, în total pentru această serie fiind primite 277 de tichete de tratament pentru pensionarii din Gorj. Eliberarea biletelor de tratament se face numai titularilor de cerere. La ridicarea biletului aprobat, titularul trebuie să prezinte: noul formular de cerere (pentru cei care au depus iniţial formularul vechi), talon de pensie anterior lunii de plecare în staţiuni, bilet de trimitere de la medicul de familie pentru staţiunea aprobată, act de identitate, declaraţie pe propria răspundere privind realizarea altor venituri, iar unde este cazul, plan de recuperare, certificat de handicap pentru legi speciale, toate aceste acte urmând a fi prezentate şi în copie şi în original pentru ridicarea tichetului.
După alocarea automată, în funcţie de punctajul obţinut, au mai rămas disponibile 63 de locuri: 27 în staţiunea Bala, 22 la Olăneşti, patru la Geoagiu, trei la Vatra Dornei, câte două la Eforie Nord, Saturn şi Slănic Prahova, şi unul la Moneasa. „Biletele de tratament pentru seria 7 cu plecare în perioada 23 – 25 mai, se eliberează în zilele de 14 şi 18 mai, iar cele nevândute până pe 18 mai se vor redistribui în data de 20 mai”, se arată în informarea transmisă de conducerea CJP Gorj. Următoarea serie va fi cu plecare în perioada 8 – 9 iunie 2015.
Casa Judeţeană de Pensii Gorj aduce la cunoştinţa pensionarilor faptul că, având în vedere că tratamentul balnear şi pentru recuperare a capacităţii de muncă este un serviciu medical, la momentul prezentării în staţiunea balneară, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate, activat la medicul de familie şi să cunoască codul PIN al acestuia. “Începând cu data de 1 mai 2015, toţi pensionarii şi alte categorii care ridică bilete pentru tratament balnear, la prezentarea în staţiune, trebuie să aibă obligatoriu cardul de sănătate activat la medicul de familie, inclusiv codul PIN. În caz contrar, nu vor putea beneficia de tratamentul din staţiune”, transmite conducerea CJP Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here