Noi analize medicale decontate de la 1 iulie

1423

De la 1 iulie, Casa Națională de Asigurări de Sănătate va deconta o serie de proceduri medicale. Noul contract-cadru al CNSAS prevede ca românii cu vârste între 40 și 60 de ani să beneficieze de riscograme pentru depistarea precoce a posibilității dezvoltării de boli cardiovasculare, cerebro-vasculare, oncologice, a diabetului, a bolii cronice de rinichi, precum și pentru evaluarea sănătății mintale și reproductive.
Persoanele care au vârsta peste 60 de ani vor putea face evaluarea comportamentelor cu impact global asupra sănătății, a riscului fatal cardiovascular, oncologic, al osteoporozei, de incontinență urinară, evaluarea sănătății mintale, a riscului de demență și depresie.
Adulții cu vârste între 18 și 39 de ani vor beneficia anual de consultațiile de prevenție, iar medicii de familie vor recomanda o paletă mai largă de investigații paraclinice de care pot beneficia gratuit asigurații.
De asemenea, reprezentanții CNSAS au transmis că vor fi introduse noi dispozitive medicale destinate recuperării unor deficiențe organice sau funcționale în ambulatoriu, precum: manșoanele compresive pentru asiguratele care au suferit intervenții chirurgicale oncologice, fotoliul rulant activ, dispozitivul de asistare a tusei sau orteza craniană.
În plus, spitalele vor avea obligația să asigure un program în spitalizare de zi de minimum 5 zile pe săptămână și de 7 ore pe zi acoperit de prezența a cel puțin unui medic de specialitate.
Totodată, în asistenţa medicală dentară, se introduce un nou serviciu decontat, detartraj cu ultrasunete şi periaj profesional, care se efectuează pentru toată dantura, un asigurat putând beneficia anual de un astfel de serviciu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here