Noaptea Muzeelor. Programul evenimentelor din Gorj

395

Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” participă la evenimentul internațional Noaptea Europeană a Muzeelor, sâmbătă, 12 iunie 2021.

Astfel, începând cu ora 15.00 și până la miezul nopții, vizitatorii sunt așteptați să se bucure, în mod gratuit, de patrimoniul Muzeului, la Secția de Istorie și Arheologie, Muzeul de Artă și la Muzeul Literaturii ”Tudor Arghezi”, iar în intervalul orar 15.00 – 22.00 și la Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj-Curtișoara.

Toate activitățile sunt reunite sub titlul de Muzeu Nocturn.

La Secția de Istorie și Arheologie vor fi rulate, pe monitoarele amplasate în holul instituției, trei expoziții digitale oferite de Ambasada Republicii Populare Chineze la București. De asemenea, pe lângă expoziția de bază, vizitatorii pot admira și trei expoziții temporare.

La Muzeul de Artă din Parcul Central Târgu-Jiu, Noaptea Muzeelor se va desfășura atât în curte, în aer liber, cât și în sălile de expoziție. V proiecte de artă vizuală care vor fi văzute pentru prima dată la Târgu-Jiu. Tot în curte se vor organiza, în intervalul orar 18.00 – 21.00, ateliere de creație la care pot participa toți copiii doritori. Tot în curtea Muzeului de Artă, vor fi câteva reprezentații de teatru. Vizitarea muzeului va fi însoțită, în intervalul orar 18.00-21.00, de acorduri de muzică clasică, în interpretarea mai multor elevi din cadrul Liceului de Arte.

Muzeul Literaturii ”Tudor Arghezi” de la Târgu Cărbunești va fi, de asemenea, deschis spre vizitare gratuită începând de la ora 15.00, până la ora 24.00. Vizitatorii pot vedea obiecte care au aparținut lui Tudor Arghezi și care au fost donate de către fiica sa, Mitzura. De asemenea, pot cerceta fotografii și documente, cărți, și pot afla detalii din viața personală și literară a scriitorului și nu numai.

La Curtișoara, Muzeul Arhitecturii Populare Gorjenești își deschide porțile pentru vizite gratuite în intervalul orar 15.00-22.00. Astfel, toți cei care îi vor călca pragul se vor putea bucura de parfumul florilor și de aerul satului tradițional românesc, cu casele sale de lemn, ulițele care te invită să te plimbi și biserica ce te provoacă la introspecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here