Noaptea Muzeelor i-a cucerit pe gorjeni

321

Cu mic cu mare, gorjenii nu au ezitat să îşi ocupe după-amiaza şi seara de sâmbătă cu activităţi cultural-artistice. Conceptul Noaptea Muzeelor a fost pe placul lor. Profitând şi de intrarea liberă, numărul celor care au trecut pragul Muzeului Judeţean din Târgu-Jiu a fost impresionant.

Timp de câteva ore, muzeele au fost luate cu asalt, sâmbătă, 20 mai. Surprizele pregătite pentru Noaptea Muzeelor i-au atras pe curioşi precum un magnet. La Târgu-Jiu, numărul vizitatorilor i-a surprins plăcut pe reprezentanţii Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu”.
Pe lângă expoziţiile de bază, vizitatorii s-au mai putut bucura de expoziţii temporare, proiecţie de filme şi fotografie, momente coregrafice, spectacole de teatru, face painting şi muzică bună.

„Au fost foarte mulţi vizitatori, astăzi. Mai sunt aproximativ două ore până la închidere şi încă sunt foarte multe persoane care ne trec pragul. Ne bucurăm că am reuşit să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor tuturor, pentru că, aşa cum se poate observa, Noaptea Muzeelor este nu doar pe placul copiilor, ci şi al părinţilor şi bunicilor”, a precizat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu.
Mii de muzee din întreaga Europă sărbătoresc, anual, „Noaptea Muzeelor”. La nivelul județului nostru, evenimentul a fost organizat de către Muzeul Judeţean Gorj, sub patronajul Consiliului Judeţean Gorj şi în colaborare cu Centrul de Excelenţă Umană a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, Palatul Copiilor, Asociaţia „Măiastra”, Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” şi Liceul de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here