Noaptea Cercetătorilor 2014 / Sărbătoarea europeană a Ştiinţei la Târgu-Jiu

326

Vineri, 26 septembrie 2014, în intervalul orar 17:00-23:00, la amfiteatrul în aer liber din centrul pietonal, are loc Noaptea Cercetătorilor. Evenimentul este organizat de Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, în calitate de partener, în colaborare cu Asociaţia Invenio din Bucureşti, coordonatorul proiectului. Noaptea Cercetătorilor este un proiect European Horizon 2020 Researchers 4 Humanity, care se organizează în 15 oraşe din România şi 300 din Europa.

Este primul an în care evenimentul european Noaptea Cercetărilor ajunge la Târgu-Jiu, iar organizatorul local – Universitatea “Constantin Brâncişi” din Târgu-Jiu – a pregătit numeroase surprize pentru minţile curioase din oraş.
Evenimentul se va desfăşura în patru puncte de atracţie importante: SCI FUN este Terenul de joc al cercetării – un montaj de cercetare interactivă realizat în spaţiu semi-deschis în care publicul va avea prilejul să trăiască efectiv experienţa artei şi cercetării hoinare. În perimetrul SCI FUN, participanţii descoperă sfera fascinantă a cercetării inginereşti şi a cercetării socio-umane.
Dezbaterile publice şi prezentările se vor desfăşura în cadrul Tribunei Amfiteatrului. “Digitalizarea, inovarea, teoria jocurilor, cercetarea în teatrele experienţiale sunt doar câteva dintre subiectele care vor fi abordate vineri seara, la Noaptea Cercetătorilor. Zona INFO-POINT şi a Uniunii Europene este locul unde se pot găsi toate informaţiile despre eveniment şi unde profesorii însoţitori se pot înscrie în tabelele de prezenţă la eveniment. Mai mult, este locul unde se vor strânge părerile participanţilor (chestionar eveniment)”, a declarat purtătorul de cuvânt al UCB Târgu-Jiu.
Vor fi proiectate filme de prezentare din diferite ţări din Europa ale acestui eveniment şi vă veţi putea informa legat de funcţionarea Uniunii Europene, instituţiile, politicile şi priorităţile comunitare.
Salonul Cercetătorilor Neconvenţionali SCeNe, ajuns la a doua ediţie, va fi prezent în direct de la Bucureşti prin transmisie live.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here