Noapte la beci! – Condescu şi Temelescu, faultaţi de anchetatori

155

Marin Condescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, a fost reținut de procurori, ieri, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, la finalul şedinţei AGA care a avut loc pe zi, şi la care acesta a participat. Condescu este acuzat de înşelăciune, fals, uz de fals, delapidare şi spălare de bani. Este vorba despre 500.000 de euro împrumutați de șeful de la Pandurii de la bănci, depuși în contul clubului și retrași apoi. Liderul de sindicat al FNME a previzionat, la jumătatea lunii octombrie, că se va alege cu o pereche de cătuşe, anunţând într-o conferinţă de presă că se vrea reţinerea sa de către “unii” măcar pentru 24 de ore, motiv pentru care el este dispus să fie legat, numai să fie, totuşi, linişte la club. Reţinut pentru complicitate la înşelăciune şi uz de fals alături de Condescu a fost, ieri, şi Viorel Temelescu, fost vicepreşedinte al CS Pandurii.

Marin Condescu a dat boieria pe un pat tare în arestul IPJ Gorj, şi asta tocmai după ce, ieri, a încercat să o dea la pace cu cei cu care nu era în relaţii tocmai bune, în AGA Pandurii. După o şedinţă terminată în termeni cordiali, Condescu a plecat la IPJ Gorj unde a fost audiat, asta după ce prin faţa anchetatorilor mai trecuse şi aghiotantul său sindical, Viorel Temelescu, şi el frate de arest cu liderul sindical. Condescu nu a mai ieşit de la audieri decât cu un mandat de reţinere pentru următoarele 24 de ore, el luând aer doar la unitatea medicală unde a fost dus pentru a i se verifica starea de sănătate. La fel a păţit şi Temelescu, care a primit, la rândul său, cătuşe şi 24 de ore în arest. Temelescu a declarat la ieşirea de la audieri că a vrut să facă un bine clubului, atât.
Condescu şi Temelescu vor fi prezentaţi miercuri Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, respectiv instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Urmărirea penală împotriva preşedintelui Clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu a început în urmă cu aproximativ două luni. În data 8 octombrie au avut loc mai multe descinderi la sediul Clubului Pandurii, la domiciliul lui Condescu şi la sediul din Bucureşti al Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Dublu cercetat
La sediul clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu au mai fost făcute percheziţii şi în cursul verii. Percheziţiile au avut loc într-un dosar în care Condescu este suspectat de spălare de bani, fals şi uz de fals, după ce ar fi împrumutat clubul cu 2,2 milioane de lei, bani pe care ulterior şi i-ar fi recuperat, fără însă a trece în contabilitate aceste operaţiuni.
Marin Condescu mai este cercetat într-un dosar penal care are legătură tot cu un împrumut acordat echipei de fotbal Pandurii, ancheta fiind începută iniţial în vară de Parchetul Judecătoriei Târgu Jiu, care şi-a declinat competenţa către Parchetul Tribunalului Gorj, iar de acolo dosarul a ajuns la DNA.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here