Noapte albă la Biblioteca Judeţeană

240

BIBLIOTECA JUDeteanaDupă Noaptea Muzeelor, un alt eveniment de acest gen este pregătit pentru iubitorii de lectură din toată ţara. Astfel, în noaptea de 1 octombrie, iubitorii de lectură din toată ţara sunt invitaţi să participe la Noaptea Bibliotecilor, un eveniment ce îşi propune să reamintească publicului plăcerea lecturii şi a mersului la bibliotecă.

La acest eveniment vor participa biblioteci din toată ţara, inclusiv Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” din Târgu-Jiu.

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” participă, alături de alte 31 de biblioteci din ţară, la prima ediţie a evenimentului „Noaptea Bibliotecilor”. O serie întreagă de manifestări dedicate acestui eveniment se vor desfăşura sâmbătă, 1 octombrie, la Sediul central din Calea Eroilor, Filiala pentru Copii şi Secţia de Artă. Astfel, începând cu ora 18:00, cititorii sunt aşteptaţi în Holul Bibliotecii, unde cei dintâi 121 de vizitatori vor primi cadou câte o carte. Începând cu ora 19:00, sala de lectură a bibliotecii va găzdui un recital de violoncel, susţinut de Mircea Suchici, urmând ca de la ora 20:00, muzica şi lectura să se întâlnească prin intermediul elevilor Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” (CNTV) şi cei ai Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”. Cum nu se poate ca o noapte la bibliotecă să treacă fără a lectura o carte, la ora 21:00 târgujienii sunt invitaţi să participe la Cercul de lectură al CNTV iar după ora 22:00, cititorii vor fi răsfăţaţi cu lecturi publice realizate de cunoscuţi scriitori gorjeni precum: Gheorghe Grigurcu, Gelu Birău, Aurel Antonie, Cristian George Brebenel, Zenovie Cârlugea, Ion Cepoi, George Drăghescu, Zoe Elena-Deju, George Dumitru, Adrian Frăţilă, Viorel Gârbaciu, Vasile Ponea, Lazăr Popescu, Spiridon Popescu, Ion Popescu-Brădiceni, Florian Saioc, Viorel Surdoiu, Ion Trancău. Începând cu ora 23:00, va fi rândul actorilor de la Teatrul „Elvira Godeanu” să-i încânte pe vizitatorii Bibliotecii Judeţene iar după miezul nopţii târgujienii sunt invitaţi la discuţii şi proiecţii de filme în cadrul Secţiei Beletristică. Pentru cei pasionaţi de jazz, la atelierul lui Iosif Keber de la Secţia de Artă a bibliotecii este programat, de la ora 20:00, un maraton de jazz şi film.

Copii, invitaţi la bibliotecă

Nici cei mici nu au fost uitaţi. Astfel, începând cu ora 18:00, micuţii, însoţiţi de părinţi sau de bunici, sunt invitaţi să intre în jocul fascinant al lecturii, participând la concursul „Ai carte, ai parte”. Întâmplările din bibliotecă, întâlnirile dintre cei mici şi cărţi se vor încheia la ora 19:00, cu o retrospectivă a activităţilor.

Roxana Lupu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here