Nistor mai acid în declarații decât pe teren: „Se construiește un stadion (…). Probabil vor să facă circ”

343

Neplata salariilor îi face pe unii dintre jucătorii celor de la Pandurii să-și dezlege gura și să arunce cu acuze uitând de vremurile când încasau poate mai mult decât s-ar fi cuvenit.

Cert este faptul că nu este deloc ușor să nu-ți primești salariul vreme de 2-3 trei luni, așa cum se întâmplă acum cu jucătorii Pandurilor, dar pe undeva ar trebui să existe și un echilibru al declarațiilor și o minimă recunoștință pentru clubul care te-a ridicat la un anumit nivel și ți-a asigurat ani buni un salariu nu decent, ci foarte mare ținând cont de ceea ce primesc majoritatea românilor ca plată a muncii lor. Cândva fotbalist ce bătea la porțile naționalei, Nistor bate acum doar apropo-uri fiind extrem de acid la adresa Clubului Pandurii. Nistor uită cât de scurt e drumul de la Evian la Târgu Jiu și spune că acum mai joacă doar pentru el, nu și pentru clubul care i-a pus o emblemă pe piept: „Noi jucăm pentru noi. Așteptăm să vină vara pentru a ne depune memoriile și să plecăm liberi. Zece jucători și Edi Iordănescu își termină contractul, plus ceilalți antrenori. Să vedem ce se va întâmpla la vară. Probabil echipa va merge în cupele europene fără antrenor și fără jucători. Nu știu dacă vor aduce fotbaliști de la echipa a doua. Acum se construiește un stadion la Târgu-Jiu, dar nu pot să îmi explic de ce. Probabil vor să facă circ pe terenul de acolo”, declară Dan Nistor. Problema cea mai mare, în special pentru Nistor, este aceea că în acest moment Dan Nistor nu numai că nu joacă pentru Pandurii, ci nu joacă nici măcar pentru el, evoluțiile sale din ultima vreme fiind mai mult decât modeste. În câteva rânduri chiar Edi Iordănescu l-a taxat scoțându-l destul de repede de pe teren, iar faptul că acum este încă titular ar putea fi explicat și prin faptul că tehnicianul i-a acordat o atât de mare încredere, oarbă s-ar putea spune, încât nu a căutat să acopere și acest post cu o rezervă.

Narcis Răducan caută soluții pentru viitor
Pandurii și-a asigurat prezența în cupele europene, echipa gorjeană fiind calificată chiar și în condițiile în care Dinamo ar primi un aviz favorabil din partea celor de la UEFA. Cu toate acestea, strategia de viitor a clubului târgujian este încă la stadiul de proiect, totul depinzând de modul în care asociații clubului vor decide să susțină financiar echipa în viitorul sezon. „În ceea ce priveşte strategia, este o problemă existenţială. Împreună cu Edi am oferit varianta acţionarilor. Dacă se doreşte o participare cât mai bună în cupele europene și la anul să fim la fel de performanți în campionat, atunci ar trebui să rămânem cel puţin pe acelaşi buget”, a declarat președintele Pandurilor, Narcis Răducan, în legătură cu modul în care Pandurii se vor prezenta la startul sezonului următor. Acesta consideră că îndeplinind unele minime condiții de performanță, alături de antrenorul Edi Iordănescu va reuși să mențină la Pandurii un lot cu care să facă față cu brio și rigorilor noului sezon: „Indiferent de buget, un lucru este limpede. În condițiile în care atât eu, cât și Edi rămânem și terminăm cât mai sus, pentru că este foarte important cum o să participăm pentru că una este să fii campion și alta este să mergi de pe ultima poziție, într-o proporţie foarte mare jucătorii care au dat satisfacţie, indiferent de numele lor, vor rămâne aici. Noi vom face tot posibilul ca ei să rămână aici. Există discuții și jucătorii, dacă văd aceeaşi continuitate, vor rămâne şi ei. Important este să găsim soluţii pentru că nu ne place nici nouă această situație, în condițiile în care avem o relație bună cu ei și nu s-a pus problema să plece liberi de contract, pentru că aveau posibilitatea să-și depună actele, dar nu și-au depus actele până acum… Până la urmă, suntem datori şi Ligii 1, cât timp reprezentăm Liga 1 în Europa”, a mai declarat Narcis Răducan.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here