Nistor, despre cele cinci meciuri rămase din sezonul regulat: “Este un moment al adevărului!”

264

Nistor pare să-și fi regăsit cadența în tricoul Pandurilor. Evoluțiile care l-au făcut să prindă transferul în Franța sunt copiate acum de mijlocașul echipei gorjene care, dacă va continua pe linia aceasta, are șanse să prindă chiar și lotul național pentru campionatul european.

Venirea lui Cristi Săpunaru pare să-i ofere lui Nistor o mai mare încredere în propriile forțe. Jucătorul ce intrase într-un con de umbră după eșecul transferului său în Hexagon pare să fi renăscut acum, iar un rol important în această repunere a carierei sale pe traiectoria dorită pare să îl aibă și fostul jucător al lui FC Porto. Cei doi se înțeleg foarte bine pe teren, dar și în afara lui, iar acest lucru nu poate fi decât benefic pentru echipa gorjeană, care are în cei doi jucători niște lideri adevărați, ceea ce chiar lipsea Pandurilor în debutul sezonului.

Zdruncinați de ultimul eșec
O evoluție slabă a Pandurilor a fost taxată în ultima etapă de FC Botoșani, care le-a administrat gorjenilor un scor de neprezentare, iar acest lucru i-a afectat pe jucătorii echipei gorjene. Nistor spune însă că nu este prea mult timp pentru a plânge după acest eșec pentru că urmează o confruntare importantă, cea cu Dinamo: “Ne pare foarte rău, acest eșec ne-a zdruncinat foarte tare. Nu ne așteptam la o așa înfrângere, mai ales pe teren propriu. Trebuie însă să mergem mai departe, ne așteaptă un meci destul de greu, în deplasare, cu cei de la Dinamo. Sperăm să obținem cât mai mult posibil de acolo”, a mai declarat căpitanul Pandurilor. Acesta a mai spus și că după ultima etapă, ambiția a crescut în tabăra gorjeană: “Suntem mai ambițioși, am văzut și noi ca și toată lumea cum au câștigat în ultima etapă cei de la Dinamo. Ne dă o ambiție și mai mare și sperăm să plecăm cu capul sus din Ștefan cel Mare!”.

Cinci meciuri de foc
Pandurii se află la o distanță foarte mică de calificarea matematică în play-off. Este posibil ca, în funcție de celelalte rezultate, Pandurii să fie în primele șase la finalul sezonului regulat și fără să mai adune puncte, dar la fel de bine se poate întâmpla ca și cu 41-42 de puncte să fie în afara locurilor de play-off. Tocmai de aceea, Pandurii trebuie să strângă cât mai multe puncte în cele cinci partide rămase de disputat din sezonul regulat. “Eu mi-aș dori, dacă s-ar putea, să obținem maxim de la aceste două jocuri ce au mai rămas de disputat în acest an, dar este foarte greu. Ne așteaptă două meciuri cu cei de la Dinamo și apoi cu liderul, Astra, după care alte trei meciuri, de fapt sunt alte cinci echipe care se bat pentru play-off. Sperăm să trecem cât mai bine peste aceste meciuri și să acumulăm cât mai multe puncte”, a declarat Dan Nistor. Acesta vede cele cinci meciuri, cu Dinamo, Astra, ASA Târgu Mureș, CSU Craiova și Viitorul, ca pe un examen de maturitate pentru echipa gorjeană, care poate arăta acum dacă poate sau nu să se lupte pentru titlu în Liga 1: “Este și un moment al adevărului. Aceste cinci meciuri care au mai rămas din sezonul regulat ne vor arăta adevărata noastră valoare, dacă merităm să fim acolo, sus, sau nu merităm”, a mai spus Nistor.

Naționala – un vis, Campionatul European – o bucurie de nedescris
Cu patru selecții la națională și cu un sezon bun făcut la Pandurii, Dan Nistor poate visa la convocarea sub tricolor chiar și la Campionatul European ce va avea loc la vară în Franța. Nistor pune pe primul loc performanța cu echipa de club, însă nu-și ascunde ambiția de a deveni un jucător important și pentru naționala României: “Orice jucător român se gândește la echipa națională. Sperăm ca mai întâi să fim în play-off și apoi ne gândim și la echipa națională. Pentru toți fotbaliștii, campionatul european este un vis care poate să devină sau nu realitate. Dar mai întâi trebuie să ne facem treaba la echipa de club și apoi la națională. O prezență la un campionat european ar însemna pentru mine ceva extraordinar, un vis împlinit și ar fi o bucurie nedescrisă. Sper să se îndeplinească acest lucru!”, a declarat mijlocașul Pandurilor.
Pentru a fi între cei vizați de Puiu Iordănescu, Nistor are nevoie de evoluții consistente la echipa de club, dar și de o performanță bună a acesteia, iar căpitanul echipei gorjene crede că sunt premise ca la Târgu-Jiu să se repete perfomanța din sezonul 2012-2013, când Pandurii a devenit vicecampioană, sau chiar să fie depășită: “Acum trei ani eram pe locul doi, acum suntem pe locul trei, dar nu era acest sistem cu play-off și play-out și nu am cum să știu ce se va întâmpla acum. Diferă și antrenorii, atunci era domnul Pustai, acum domnul Edi Iordănescu, două caractere diferite, dar doi antrenori buni. Atmosfera însă este cam la fel”, a remarcat Dan Nistor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here