Nioaţă şi Dumitraşcu, primari la limită

265

NIOATA insCandidatul USL, de la Bumbeşti Piţic, Michy Nioaţă a fost la doar 23 de voturi de candidatul PDL, Viorel Popescu. Nu a fost însă singurul candidat aflat în această situaţie, şi Maria Dumitraşcu de la Berleşti, candidat USL, a trecut prin emoţii similare, deşi şeful Biroului de Circumscripţie din localitate a fost prim-procurorul Gheorghe Focşan.

 

Candidatul Nioaţă de la Bumbeşti-Piţic s-a situat la doar 23 de voturi de contracandidatul său de la PDL, Viorel Popescu. În ciuda voturilor puţine care au diferenţiat candidaţii, Nioaţă a fost declarat câştigător. Deocamdată nu s-au depus nici un fel de contestaţii la BEJ Gorj. În ce priveşte majoritatea în Consiliul Local, USL-ul nu a obţinut un confort la acest capitol. USL-ul are 4 mandate, PDL-4, PRM-1, PPDD-1, UNPR- un mandat. Ion Pienaru, primarul în exerciţiu, potenţial viceprimar, a declarat că nu se va stabili la nivel local cu cine va face USL-ul majoritate la Bumbeşti-Piţic. ,,Aşteptăm să vedem ce maria dumitrascuse stabileşte la judeţ. Noi avem patru consilieri foarte buni, oricare poate face faţă la funcţia de viceprimar”, a declarat Pienaru.

Dumitraşcu, la 20 de voturi

Maria Dumitraşcu, primăriţa din Berleşti a fost şi ea la limită privind alegerea ei în funcţie. Acesta a fost la 20 de voturi distanţă de contracandidatul ei fapt care a stârnit discuţii şi controverse. Circumscripţia a fost trimisă înapoi în localitate, după ce s-a prezentat cu buletinele la BEJ Gorj, revenind după alte câteva ore. Pentru Primăria Berleşti au candidat: Iulian Berlescu-PDL, Leodor Garcea-PRM, Aurel Dianu-PAS, Leontin Lihu Oana-PPDD.

Jurebie, la distanţă de peste 60 de voturi de Voica

Florin Jurebie, candidatul USL, a câştigat Primăria Săcelu, detronându-l din funcţie pe candidatul UNPR, Ion Voica. Localnicii din Săcelu, în număr de 436 i-au dat votul lui Jurebie, în timp ce Voica a obţinut doar 360 de voturi. Ieri, Voica şi-a adunat lucrurile din primărie, pregătindu-se să îi cedeze locul noului primar. Jurebie speră să obţină majoritate în Consiliul Local, deşi îl va avea pe Voica drept consilier. În Săcelu, UNPR-ul a obţinut 2 mandate, PDL-2 mandate, PRM-1, PPDD-1, USL-4, PNG-1 mandat. Jurebie trebuie să aibă încă două voturi pentru a putea impune viceprimarul.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here