Ninsoare de aprilie la Rânca

217

În miez de primăvară, iarna a mai avut o ultimă răbufnire la munte. În staţiunea Rânca a nins în dimineaţa zilei de 10 aprilie. S-a aşternut rapid un centimetru de zăpadă, însă nu ninsoarea a creat probleme, ci viscolul, acesta dându-le emoţii cabanierilor, cu atât mai mult cu cât la ultimul viscol multe cabane au rămas fără acoperişuri.

Iarna nu vrea să se dea bătută nici acum, când mai sunt doar câteva zile până la Paşti. Valul de frig care s-a abătut asupra judeţului nostru încă din noaptea de miercuri spre joi a făcut ca precipitaţiile căzute la munte să fie sub formă de ninsoare. Astfel, joi dimineaţa ningea viscolit la Rânca. „Într-adevăr, ninge şi este viscol, dar cel mai probabil este o ultimă răbufnire a iernii. S-a aşternut un centimetru de zăpadă proaspătă, dar cel mai probabil nu va rezista, iar în week-end va fi vreme frumoasă”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Intervenţie promptă a drumarilor
ninsoare 2În plin sezon al asfaltărilor, angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Gorj au fost nevoiţi să intervină la deszăpezire. dat fiind faptul că joi dimineaţa ningea viscolit la Rânca, drumarii au intervenit prompt pentru a fi înlăturată zăpada de pe carosabil. Din fericire, ninsoarea a fost destul de slabă, astfel că nu a fost nevoie de prea mult efort pentru curăţarea părţii carosabile. Cei care doresc să îşi petreacă sfârşitul de săptămână la Rânca trebuie să îşi pregătească o ţinută vestimentară adecvată, temperaturile anunţate de meteorologi fiind destul de scăzute.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here