Nimeni nu vrea postul de jurist de la DGASPC Gorj

293

Începând din data de 19 ianuarie, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj se derulează înscrierile pentru un post de jurist. Deşi perioada de depunere a dosarelor se finalizează pe data de 7 februarie, nimeni nu s-a înscris. Reprezentanţii instituţiei speră să existe candidaţi şi să se ocupe acest post; în caz contrar, va fi scos din nou la concurs, sau se vor face demersuri pentru a-l transforma într-un grad inferior.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, organizează concurs pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie de consilier juridic, grad profesional superior. Postul vacant este la Compartimentul contencios din cadrul Serviciului Juridic şi Contencios. Din păcate, până în prezent, nimeni nu s-a arătat interesat de acest post. „Nu s-a înscris nimeni pentru postul de jurist, iar pe data de 7 februarie expiră termenul de înscriere. Fiind grad profesional superior, trebuie îndeplinită condiţia de vechime în muncă de minim 9 ani”, a declarat Laurenţiu Diaconescu, director executiv adjunct Strategii, Programe, Proiecte, Resurse Umane în cadrul DGASPC Gorj.
În cazul în care, până la expirarea termenului de înscriere nu îşi va depune nimeni dosarul, postul va fi din nou scos la concurs, luându-se în calcul inclusiv transformarea lui într-un grad inferior. „Îl mai putem scoate la concurs, dacă nu se înscrie nimeni. Dacă nici aşa nu se rezolvă, putem solicita la ANFP transformarea postului într-un grad inferior”, menţionează Diaconescu.

Posturi de medic, scoase la concurs a treia oară
Două posturi de medic au fost scoase la concurs de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, de două ori. Pentru că nu s-a înscris nimeni, DGASPC Gorj a demarat procedurile de reorganizare a concursului. Astfel, înscrierile pentru posturile de medic se desfăşoară în perioada 30 ianuarie – 12 februarie. „Am fost nevoiţi să le scoatem la concurs pentru a treia oară, iar până în prezent nu s-a înscris nimeni. Înscrierile continuă până pe data de 12 februarie”, a confirmat Laurenţiu Diaconescu, director executiv adjunct Strategii, Programe, Proiecte, Resurse Umane în cadrul DGASPC Gorj. Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj speră ca de data aceasta posturile să fie dorite de mai multe persoane, ocuparea lor fiind absolut necesară pentru buna desfăşurare a activităţii specifice acestui domeniu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here