Nimeni nu vrea postul de anestezist la Spitalul Turceni

136

SPITAL ORAS TURCENIConcursul pentru angajarea unui medic specialist ATI la Spitalul Orăşenesc Turceni trebuia să se ţină astăzi. Din păcate se pare că nimeni nu doreşte acest post, deoarece nu există nici un candidat. Această situaţie îngreunează activitatea la compartimentul ATI, unde lucrează un singur medic anestezist cu jumătate de normă.

Managerul Spitalului Orăşenesc Turceni a reuşit să scoată la concurs postul de medic specialist ATI, chiar şi în această perioadă, când este tot mai dificil se reuşeşti să angajezi medici. Totuşi, Mihaela Ceană, directoarea unităţii spitaliceşti a obţinut aprobarea pentru scoaterea la concurs a acestui post, anunţul a fost publicat şi s-a aşteptat înscrierea candidaţilor.

Doi medici interesaţi, niciunul înscris

Imediat după publicarea anunţului în revista „Viaţa medicală”, doi medici s-au arătat interesaţi de postul scos la concurs, ceea ce dădea o doză bună de optimism conducerii spitalului. Totuşi, „deşi au fost doi medici care s-au interesat de acest post, dar nu s-au înscris, motivând naveta pe care ar fi trebuit să o facă de la Craiova la Turceni”, a explicat Mihaela Ceană, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni. Activitatea la blocul operator de la Spitalul Orăşenesc Turceni continuă, însă, deoarece acolo lucrează un medic specialist, dar cu jumătate de normă. Tocmai de aceea conducerea spitalului şi-ar fi dorit să angajeze şi un medic cu normă întreagă. „Vroiam un medic cu normă întreagă. Acum am un medic cu jumătate de normă, astfel încât se desfăşoară activitatea în blocul operator, dar vroiam şi unul cu normă întreagă, pentru că e normal să avem doi specialişti la ATI”, a adăugat Mihaela Ceană, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni. În cazul în care actualul medic anestezist ar pleca în concediu, sau nu ar putea ajunge la serviciu într-o zi, pacienţii care ar trebui să sufere o intervenţie chirurgicală, ar fi puşi în situaţia de a aştepta sau de a merge la altă unitate spitalicească. Cu alte cuvinte, al doilea medic specialist ATI este mai mult decât necesar la Spitalul Orăşenesc Turceni. Totuşi, după câte s-a observat, nimeni nu doreşte acest post, concursul de angajare fiind suspendat din lipsă de candidaţi.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here