Nikola Vasiljevic, convins de parcursul european al Pandurilor

274

Pandurii a ales în această iarnă să transfere pentru compartimentul defensiv unul dintre cei mai promiţători fundaşi centrali sârbi, Nikola Vasiljevic fiind la doar 23 de ani căpitanul celor de la OFK Belgrad.

Puternicul fundaş central sârb nu a fost dorit doar de Pandurii, echipă care a şi reuşit să-şi adjudece semnătura lui Vasiljevic, ci şi Dinamo şi CS U Craiova. Cel de la care se aşteaptă ca în viitor să devină stâlpul apărării pandurilor spune că decizia de a veni la echipa gorjeană a fost influenţată de faptul că a văzut meciurile noilor săi colegi disputate în Europa League, iar Marko Momcilovic a pus şi el o vorbă bună: “Ştiam că Pandurii a jucat anul trecut în Europa League şi că este o echipă bună. Am urmărit câteva meciuri, cele contra Fiorentinei, a celor de la Pacos Ferreira şi Dnepr şi am văzut o bună echipă. Mai târziu am vorbit şi cu Marko Momcilovic, care mi-a spus şi el că este o echipă bună, cu tradiţie”, a declarat Nikola Vasiljevic.
Acesta spune că simte că acomodarea sa la Pandurii va fi destul de rapidă simţindu-se foarte bine în noul mediu: “Primele mele impresii de aici sunt bune, oamenii din Târgu Jiu, cei de la Pandurii m-au primit bine, sunt fericit după aceste prime zile petrecute aici. Am vorbit cu antrenorul, am vorbit cu preşedintele, cu jucătorii, Marko Momcilovic mă ajută şi el, totul este bine”, a mai spus jucătorul plav.

“În România se joacă mai rapid”
Dacă primele concluzii legate de coechipieri, antrenori sau oraş sunt pozitive, noul fundaş central al gorjenilor are cuvinte de laudă şi despre fotbalul din campionatul românesc, unul pe care îl vede uşor diferit de cel din Serbia: “Este destul de diferit fotbalul din România faţă de cel din Serbia. Este mult mai rapid, e un fotbal mai bun.
În Serbia există calitate, dar în România se joacă mai rapid şi jucătorii sunt mai buni”, a declarat Nikola Vasiljevic. Acesta crede că Pandurii va reuşi în scurt timp să depăşească perioada dificilă prin care a trecut şi va ocupa la final un loc mai bun în clasament: “Cred că e o situaţie de moment, Pandurii trebuie să joace mai bine şi o să urce în clasament”, este convins jucătorul sârb.

Vrea în Europa League
La fel de convins este Vasiljevic şi de faptul că, având un start bun în retur, Pandurii poate emite pretenţii la Europa League. “Vreau să joc bine la Pandurii, să creştem, să urcăm în clasament şi să evoluăm în Europa League. Da, eu cred că putem ajunge să jucăm în Europa League, trebuie doar să avem parte de un start bun, cu Craiova. Sunt câteva echipe apropiate, noi trebuie să muncim bine pentru a juca bine şi a urca în clasament”, a declarat, cu mult optimism, Nikola Vasiljevic. Jucătorul sârb mai spune că deşi se gândeşte la un trend ascendent al carierei sale, pentru moment nu ştie în ce campionat ar dori să evolueze în viitor: “Nu ştiu unde aş vrea să evoluez în viitor. Acum ştiu doar că am venit să joc la Pandurii pentru a fi mai bun, pentru a creşte. Am vorbit cu antrenorul, cu staff-ul său, vreau să muncesc şi să devin mai bun”, a încheiat noul fundaş central al Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here