Niculina Stoican cântă pe Insuliţă, la Festivalul Berii

187

Seara de folclor programată în cadrul Festivalului Berii aduce o surpriză pentru iubitorii de muzică populară. Alături de soliştii Ansamblului Artistic Profesionist “Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, pe scena de pe Insuliţă va urca şi celebra Niculina Stoican. Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului “Doina Gorjului”, spune că Niculina nu a cerut niciun ban pentru prestaţia din această seară.

Festivalul Berii, ediţia 2012, a debutat la Târgu-Jiu în urmă cu patru zile. Conform programului, seara de vineri este dedicată folclorului. Începând cu ora 21:00 se va desfăşura spectacolul susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, dar şi un invitat surpriză: Niculina Stoican. „Vineri seara, la ora 21:00 susţinem un spectacol minunat, pe scenă urcând orchestra, dansatorii şi soliştii „Doinei Gorjului”. Ca o surpriză pentru spectatori, avem şi un invitat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, în persoana Niculinei Stoican. Ea este prezentă în spectacol datorită relaţiei de suflet pe care o are cu Ansamblul şi nu a perceput niciun onorariu pentru prestaţia artistică de la Festivalul Berii. Spectacolul va dura în jur de două ore şi jumătate şi este un preambul al spectacolului pe care îl va susţine „Doina Gorjului” pe 30 august la Festivalul de la Mamaia”, a menţionat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Trebuie menţionat că artiştii „Doinei Gorjului” vor fi prezenţi şi la manifestările organizate cu ocazia Zilelor Oraşului Târgu-Cărbuneşti. „Marţi seara participăm la Zilele Oraşului Târgu-Cărbuneşti, unde susţinem un spectacol, iar de acolo plecăm direct la Mamaia”, a precizat Porumbel.

Muzică uşoară, duminică seara
Ca în fiecare an, finalul Festivalului Berii este marcat de un concert de muzică uşoară. Ritmurile moderne, actuale, pe care tinerii le ascultă şi în cluburi, sunt aduse la Târgu-Jiu, duminică seara, de către Dony, Corina şi Dj Project. Ei vor încheia cea de-a XII ediţie a Festivalului Berii. Autorităţile locale au încercat să satisfacă toate gusturile, tocmai de aceea au fost pregătite două spectacole, unul de muzică populară, altul de muzică uşoară. Cei care doresc să savureze o bere rece şi mici proaspeţi au de unde alege, peste 30 de comercianţi participând la ediţia din acest an a Festivalului Berii.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here