Niculescu, SJA: “Nu am avut mai multe intervenţii pe timpul verii”

253

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a constatat că numărul solicitărilor din ultima perioadă nu a fost influenţat de temperaturile ridicate, aşa cum s-a întâmplat în alte zone ale ţării. Managerul Marinică Niculescu spune că cel mai probabil gorjenii au fost precauţi şi şi-au luat măsuri anti-caniculă.

Chiar dacă au existat zile în care temperaturile au fost de-a dreptul sufocante și multe persoane au simţit că li se face rău din cauza căldurii, numărul de urgenţă nu a fost apelat în exces. „Nu au fost mai multe solicitări decât de obicei; probabil oamenii au ascultat sfaturile specialiştilor şi au fost precauţi. Desigur că au existat câteva cazuri de lipotimie, dar nu s-a înregistrat o creştere a numărului intervenţiilor”, a confirmat Marinică Niculescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj.

Urmează un weekend călduros
Trebuie precizat faptul că meteorologii anunță, în continuare, temperaturi de peste 30 de grade în judeţul nostru. Tocmai de aceea, populaţia este sfătuită să consume zilnic lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar cu apă, sau echivalentul acestuia, la fiecare 15 – 20 de minute. Medicii ne sfătuiesc, de asemenea, să consumăm fructe şi legume proaspete, cum ar fi: pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar cu apă. De asemenea, trebuie evitată expunerea la soare la orele prânzului.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here