Nicu Daviţoiu, blat la parlamentare pentru fiica angajată la ANAF

678

Fostul lider al PDL Târgu-Jiu, Nicu Daviţoiu, în prezent consilier municipal democrat-liberal, este un tată model. Pentru fiica sa Roxana, Daviţoiu şi-a sacrificat şi poziţia în conducerea PDL Târgu-Jiu dar şi propriile voturi la alegerile parlamentare din decembrie. Daviţoiu s-a clasat pe locul 3 în bătălia pentru Colegiul 6 de Deputaţi, acesta fiind candidat al ARD aici, el obţinând doar 4% din voturile pe Târgu-Jiu. Rezultatul prost i-a adus de altfel demiterea din funcţia deţinută la organizaţia PDL Târgu-Jiu dar i-a asigurat serviciul fetei acestuia, angajat, la ANAF, în subordinea ministrului liberal de Finanţe, Daniel Chiţoiu. Până recent, fiica lui Nicu Daviţoiu a fost subordonata lui Varujan Vosganian la Ministerul Economiei, unde a prestat timp de doi ani ca şi economist la Departamentul de Comerţ Exterior. Prin intervenţia tatălui, fata aproape dată afară de la locul de muncă, a primit altul la schimb. La fel de călduţ însă…

Roxana Daviţoiu este, spun surse din PDL, de scurt timp subalternă a ministrului Chiţoiu, la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală(ANAF). Gorjeanca prestează ca economist în subordinea acestui şef liberal şi asta chiar şi când partidul din care face parte tatăl său, lider important până nu demult în PDL Gorj, este în Opoziţie.
Pentru menţinerea fetei pe postul ocupat în urmă cu doi ani de zile, în plină epocă PDL, tatăl Daviţoiu ar fi dat puternic din coate, asta după parlamentare, pentru că nu a făcut nimic în campania electorală din noiembrie ca să aducă voturi pentru PDL.
Nu este nevoie de cine ştie ce analiză pentru a demonstra lipsa de activitate calculată însă a tatălui Daviţoiu, deoarece rezultatul obţinut de candidatul ARD Gorj pe Colegiul 6 Târgu-Jiu este mai mult decât grăitor. Pentru cele 4% din voturile pe Colegiul 6 nu a mai contat că ARD-ul s-a situat la coada clasamentului în municipiu, atâta timp cât acum Roxana Daviţoiu stă liniştită la noul său loc de muncă de la minister.
Daviţoiu, în ciuda blatului pe Colegiul 6, nu a reuşit să-i ofere până de curând protecţie totală fiicei lui, dar când acesta a fost în pericolul de a-şi pierde locul de muncă la Ministerul Economiei, tatăl grijuliu a reuşit să îi obţină acesteia un alt serviciu ministerial. Pe baza reproşurilor lui Daviţoiu s-au deschis porţile ANAF-ului mai ceva ca peştera lui Ali Baba, iar fiica pedelistului consilier municipal a fost rapid încadrată în echipă.

USL, USL de mână cu PDL…?!
Şi cum colegii de partid ai lui Daviţoiu nu mai au trecere la nivel de Minister al Finanţelor, ne întrebăm şi noi ca şi colegii de partid ai fostului lider de la municipiu, cine a pus umărul pentru păstrarea odraslei acestuia în subordinea lui Chiţoiu. Majoritatea arată cu degetul spre USL, vinovatul clar fiind în ceaţă asta deoarece rezultatul slab a avantajat PSD-ul în timp ce Ministerul Finanţelor este în portofoliul PNL. Cine a sprijinit familia Daviţoiu ştie cu siguranţă numai membrul în noul BPJ al PDL Gorj, politician numit în acest organism pentru a face(oare?!) echipă cu Ion Cupă, liderul care vrea să astupe găurile din organizaţie.

Tată bun şi frate pe măsură
Şi fără a avea intenţia de-ai ridica o “statuie” lui Nicu Daviţoiu subliniem că sacrificiul acestuia subliniat mai sus a fost împărţit între fiică şi fratele acestuia, Gheorghe Leşu Daviţoiu. Asta deoarece fostul director al EM Rovinari, Leşu Daviţoiu, şi fost consilier la Divizia Minieră, nu a fost lăsat de căruţa CEO nici măcar acum când pedeliştii sunt raşi din funcţiile de conducere de la nivelul carierelor şi sucursalelor energetice din Gorj.
De altfel, Ion Fugaru, a fost singurul pedelist care a avut curajul să-l numească public pe Daviţoiu drept “trădător” şi “blatist”, după care a rectificat considerând, probabil, că acesta este unul dintre mulţii din PDL care se pot identifica cu aceste apelative.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here