Nicu Bunoaica: Am selectat şapte oameni sănătoşi pentru greva foamei! Azi, în faţa Guvernului!

1037

Guvernul nu şi-a dat avizul pe proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare şi, prin urmare, aşa cum a anunţat, Nicu Bunoaica intră în greva foamei, astăzi, în faţa Guvernului. ,,Termenul a expirat. Proiectul este la Guvern. Am selectat şapte oameni sănătoşi cu care să merg la Guvern. Sunt în jur de 20 care vor să meargă, dar sunt bolnavi, au diabet, boli de inimă. Nu vreau să-i pun în pericol. Intrăm în greva foamei noi, cei sănătoşi”.

Nicu Bunoaica, Manu Tomescu şi Constantin Creţan sunt liderii organizațiilor sindicale Solidaritatea 2013, Energia Rovinari şi Lignitul Oltenia care au încheiat a 9-a săptămână de proteste pentru ca legea pensiilor să fie modificată în sensul reducerii vârstei de pensionare în rândul minerilor şi energeticienilor care muncesc în condiții grele.

„După Paşti, nu o să mai avem unde să dăm cărbune”
Pe de altă parte, Nicu Bunoaica arată că sute de mineri nu vor mai avea cui să dea cărbune, odată ce Craiova II se închide din luna mai, pentru cinci luni de zile: „Noi nu o să mai avem unde să dăm cărbune. Craiova II se închide din mai, 5 luni.
Aproape jumătate de an. Cui o să dăm cărbune? Minerii din bazinul Motru, Jilţ Sud, Jilţ Nord şi Husnicioara probabil că o să fie trimişi acasă, în şomaj. Turceni nu merge, cele două grupuri de la Rovinari vor avea nevoie de autorizaţie de mediu pe care nu ştiu dacă şi când o vor primi”.

Despre deputatul Vîlceanu: ,,Avem filmarea că pune pariu pe averea lui”
Nicu Bunoaica şi ceilalţi lideri protestatari îi fac vinovaţi pe deputaţii Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină de faptul că angajaţii CEO nu beneficiază de nicio protecţie socială.
Mai mult, după ce au declarat în campania electorală că îi vor sprijini pe salariaţii care muncesc de câteva decenii în condiţii deosebit de grele, făcând demersuri pentru pensionarea lor mai devreme, aceștia le-au întors spatele: ,,Avem filmări când Dan Vîlceanu spunea că pariază pe averea lui că CE Oltenia va rămâne cu cinci grupuri şi că va produce energie încă 10 ani. Noi ce am aflat că CEO va rămâne cu două grupuri… Nu se poate aşa ceva! Plecăm la noapte, spre Guvern, la ora 02.00”, a mai spus ieri liderul de sindicat.
Mihaela C. Horvath

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here