Nicolăescu: România poate plăti pensii şi salarii şi fără acordul cu FMI

291
Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a declarat, la Suceava, că şi fără acord cu FMI România are capacitatea să-şi asigure fondurile necesare pentru plata pensiilor şi salariilor bugetarilor şi că discuţiile controversate pe această teme sunt cinice şi imorale.

Nicolăescu a spus, într-o conferinţă de presă, că discuţiile privind plata pensiilor şi salariilor sunt total nefondate pentru că România are capacitatea să-şi plătească pensiile şi salariile chiar dacă nu ar avea acord cu FMI.
„Nu avem nevoie de banii de la FMI să ne plătim obligaţiile minimale, salarii şi pensii”, a spus deputatul liberal.
El a arătat că toate impozitele şi taxele care se adună la buget sunt suficiente pentru plata pensiilor, salariilor bugetarilor, alte obligaţii, mai puţin pentru o parte din investiţiile în infrastructură.
„Pentru pensii şi pentru salariile bugetarilor utilizăm circa 12-13 la sută din toate taxele şi impozitele care se încasează”, a spus Nicolăescu.
El a arătat că prin ameninţarea că nu vor exista bani pentru pensii şi salariile bugetarilor „oamenii sunt manipulaţi” de un guvern care nu vrea decât să-i facă din nou loc lui Traian Băsescu în scaunul de preşedinte al ţării.
„Este şi cinic şi machiavelic şi imoral ce face Guvernul”, a spus Nicolăescu.
El a adăugat că PNL a dat jos acest guvern şi că va da jos orice guvern care nu face ceea ce trebuie pentru ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here