Nicolae Mischie, executat pentru 800 de milioane de lei

189

DeschidereFostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, trebuie să pregătească aproape un miliard de lei vechi pentru a-l da Consiliului Judeţean Gorj. În cazul în care nu va restitui această sumă de bani, stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, Mischie va fi executat silit.

Banii provin din prejudiciul adus Consiliului Judeţean pentru Casa Gănescu, din dosarul în care Mischie a scăpat ca urmare a prescrierii faptelor.

Chiar dacă faptele i-au fost prescrise, scăpând de un dosar penal, Nicolae Mischie este obligat să plătească aproape un miliard de lei vechi instituţiei pentru care a lucrat şi a prejudiciat-o. Este vorba despre Consiliul Judeţean Gorj, căreia îi datorează suma de 82.653 lei, respectiv peste 820 de milioane de lei vechie.

PREF 2În luna martie a acestui an, Curtea de Apel din Alba a decis, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, să înceteze procesul penal ca urmare a prescrierii, însă şi confiscarea unei sume importante de bani. „În temeiul art.10 lit.g CPP încetează procesul penal împotriva inculpatului Mischie Nicolae, dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 82.653 lei”, se arată în hotărâre.

Astfel, fostul baron de Gorj a scăpat de condamnarea penală, dar a fost pus să plătească banii rezultaţi din infracţiune.

Mischie are bunurile sechestrate

Hotărârea trebuie pusă în executare de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj: „Docamdată nu ne-a fost comunicată, hotărârea încă nu a fost redactată. Imediat ce o vom primi, o vom pune în executare şi, evident, vom cere suma de bani cuvenită. În caz că Mischie nu are de unde să dea banii, va exista executare silită”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Instituţia publică s-ar putea să nu aibă de unde recupera aceşti bani, întrucât într-un alt dosar, în care Mischie a primit 4 ani de închisoare pentru luare de mită, hotărâre nerămasă definitivă, DNA a pus sechestrul asigurator pe bunurile fostului baron. Drept urmare, cei aproape un miliard de lei vechi pe care Consiliul Judeţean îi are de recuperat, nu mai există la Mischie. În această situaţie, mai rămâne doar poprirea pe salariu de profesor universitar, însă suma de peste 820 de milioane de lei vechi va fi recuperată în 50 de ani de aici încolo.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here