Niciun procuror gorjean, pe lista magistraţilor merituoşi

101

IMG_7133Cu ocazia aniversării Zilei Justiţiei, luni, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti, au fost invitaţi procurorii care s-au pensionat în perioada 2010 – 1 iulie 2011. Cu acest prilej, Laura Codruţa Kovesi, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a rostit numele a peste 250 de procurori de la parchetele din ţară care au fost felicitaţi pentru merite deosebite.

Potrivit comunicatului Parchetului General, la eveniment au participat din partea Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Graţiana Daniela Petronela Isac, Oana Schmidt Hăineală, Corina Dumitrescu (rector al Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”) şi procurorul Bogdan Licu, care au adresat mesaje de apreciere şi consideraţie. De asemenea, la eveniment au participat şi Daniel Morar, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Codruţ Olaru, procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Gorjul, absent

În urma consultării cu procurorii cu funcţii de conducere din cadrul Ministerului Public, pentru merite deosebite în activitatea profesională desfăşurată în perioada 2010 – iunie 2011, au fost evidenţiaţi peste 250 de procurori din cadrul tuturor unităţilor de parchet din ţară, cu ocazia ceremoniei dedicate Zilei Justiţiei. Din păcate, pe listele citite de Laura Codruţa Kovesi, nu s-a aflat niciun procuror de la parchetele din judeţul Gorj. Dacă listele au fost umplute cu o serie de nume în ordine alfabetică a unor procurori din alte judeţe, precum Bacău, Timiş, Prahova, Caraş-Severin, Braşov, Cluj, Iaşi, Vrancea, Alba, Suceava, şi multe alte judeţe, Gorjul nu a figurat pe aceste liste cu niciun nume de procuror care să se fi remarcat prin acţiuni deosebite care să merite citirea numelui de către cele mai mari feţe ale Procuraturii Generale. Cel mai probabil, cauza este că sistemul judiciar gorjean este unul care nu iese în faţă cu acţiuni de lăudat, iar procurorii îşi fac treaba în felul lor şi fără dorinţă de prea multă muncă spre a fi apreciaţi de către Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here