Niciun dosar pentru examenul de medic specialist

171

Înscrierile pentru participarea la examenul organizat de Ministerul Sănătăţii pentru obţinerea gradului de medic specialist au început din data de 4 martie. Până în prezent, la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj nu a fost depus niciun dosar de participare la concurs. Înscrierile continuă până pe data de 20 martie. Susţinerea probelor va avea loc pe 17 aprilie 2013.

În perioada 4-20 martie au loc înscrierile pentru participarea la examenul organizat de Ministerul Sănătăţii pentru obţinerea gradului de medic specialist. Dosarele se depun la direcţiile de sănătate publică judeţene. La DSP Gorj, până la această oră nu s-a depus nici un dosar. „Înscrierile pentru participarea la examenul de obţinere a gradului de specialist au început din data de 4 martie. Deocamdată nu avem niciun candidat înscris, dar mai este timp pentru a se înscrie, ultima zi de depunere a dosarelor fiind 20 martie”, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.
Examenul se va desfăşura în centre universitare medicale care asigură pregătirea pentru toate modulele teoretice şi baremul de manopere, proceduri, tehnici diagnostice şi terapeutice din curriculumul de pregătire, cu excepţia specialităţii Medicină de Urgenţă, pentru care examenul se va desfăşura numai în centrele universitare Bucureşti şi Târgu-Mureş. Pentru susţinerea examenului de specialist rezidenţii pot opta numai pentru unul din centrele universitare în care au efectuat pregătirea.

Probele examenului de specialist
Pentru toate specialităţile, exceptând Medicina de Urgenţă, examenul de specialist are următoarele probe: proba scrisă, cu 10 subiecte formulate din tematica fiecărei specialităţi, cu durata de trei ore; probe clinice/practice, conform tematicilor fiecărei specialităţi.
Examenul pentru obţinerea titlului de medic specialist în Medicină de Urgenţă se va desfăşura în centrele universitare Bucureşti – Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi Târgu Mureş – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. La specialitatea Medicină de Urgenţă, examenul va avea următoarele probe: proba scrisă, care se desfăşoară în prima zi a perioadei anunţate pentru desfăşurarea examenului de obţinere a titlului de medic specialist. Această probă va consta dintr-un test de tip grilă cu 250 de întrebări cu răspunsuri multiple. Durata probei scrise este de 4 ore. Candidaţii care au susţinut şi au promovat proba scrisă într-o sesiune anterioară, dar au fost respinşi la examen din cauza rezultatelor la probele clinice/practice, vor susţine numai aceste probe, luându-se în considerare punctajul de promovare al probei scrise anterioare, pentru următoarele 3 sesiuni ordinare de examen de specialitate, după promovare.
Următoarea probă pentru candidaţii de la Medicină de Urgenţă este cea clinică teoretică, iar ultima este proba practică, ce se va desfăşura utilizând simulatoare de pacient.
Candidatul va fi confirmat specialist dacă promovează cu minim nota 7,00 fiecare probă a examenului.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here